Előfizetői tartalom

Lépett a török jegybank, hirtelen megtépték a lírát!

Portfolio
Röviddel magyar idő szerint este 6 óra után felpörögtek az események Törökországban, mivel előbb kiderült, hogy a török jegybank monetáris tanácsa összeült, hogy értékelje a kialakult helyzetet, aztán a miniszterelnök-helyettes küldött egy kamatemelést bátorító üzenetet, aztán rövidesen azt is megtudtuk: 300 bázispontos kamatemelést lépett meg a jegybank. Ezek együttesen fél óra alatt mintegy 6%-os líraszárnyalást váltottak ki a dollárral szemben. Ez kezdetben kicsit a forintra is hatott, de később visszagyengült. Egyelőre nagy kérdés, hogy a török kamatemelés elég lesz-e az elmúlt hetek masszív líragyengülésének tartós megfordításához.

2018. május 23. 20:52 Újra húztak a lírán és a forinton is A Fed májusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve óta (8-kor jelent meg), újabb líraerősödési hullám bontakozott ki, noha a Fed megerősítette, hogy rövidesen újabb kamatemelés várható, feltehetően júniusban bekövetkezik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái