Nincs fellélegzés, 320-nál toporog az euró
Deviza

Nincs fellélegzés, 320-nál toporog az euró

Portfolio
Szerdán több hullámban tovább gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben az alapvetően kockázatkerülő befektetői hangulatban. Az aggodalmak részben Törökország miatt vannak, a líra ma újabb 4%-kal történelmi mélypontra zuhant, másrészt a piacok nagyon idegesek a kormányra készülő két olasz párt tervei miatt is. Mindezek mellett az MNB tegnapi, tartósan laza monetáris politikára való utalásai csak gyengítik a forint vonzerejét.

Nincs fellélegzés, 320-nál toporog az euró

A török líra továbbra is 4,9 közelében hullámzik a dollárral szemben, azaz tegnaphoz képest 4%-os, május elejéhez képest pedig 18% körüli zuhanásnál jár. Ez nyilván alapvetően rányomja továbbra is a bélyegét a régiós piacok teljesítményére, így a magyaréra is, ahol a forint több hullámban egészen 319,7-ig esett az euróval, illetve 273,3-ig a dollárral szemben, majd volt némi visszaerősödés. Most 319,3-nál, illetve 272,8-nál járnak a jegyzések a bankközi piacon, azaz továbbra is kétéves, illetve féléves mélypontjánál jár a forint a két vezető devizával szemben.
Jövünk vissza kicsit

Szerda délutánra 318,47-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, de még ez is 0,2%-kal magasabb a tegnapi árfolyamnál.


A régióban a lengyel zloty továbbra is 0,6%-os zuhanásban van, de a cseh korona is nagyobbat gyengült a forintnál. Közben a török líra most éppen majdnem 4%-os zuhanásban van tegnaphoz képest.

319,70 az új mélypontÚjra közel kétéves mélypont a forintnál

Azzal, hogy ma ismét a 320-as szint közelébe emelkedett az EUR/HUF árfolyama, a hazai fizetőeszköz újra közel kétéves mélypontjára ért. Legutóbb 2016 nyarán volt itt a kurzus.


Nem nyugszik a török líra

A déli órákban ugyan nem gyengült tovább a török líra, de a hétfői válságtanácskozás hírére nem is húzták vissza a dollárral szembeni kurzust, ami így továbbra is a 4,9-es szint körül mozog. Közben a piacon megy a találgatás, hogy mekkora kamatemeléssel lehetne megállítani a zuhanást. Van olyan vélemény is, miszerint a jelenlegi 8%-ról 20%-ra (!!!) kellene szigorítani azt a kamatot, aminek emeléséről a török gazdaságirányítás hallani sem akar.


Közelítünk a 320-hoz

Nem csillapodnak a kedélyek a forint piacán sem. A kora délutáni órákban a 319,50-es szintet is megcsípte a forint euróval szembeni árfolyama. Ez a szint fogta meg a hétfői (ünnepnapi) kereskedésben is.
Ezért gyengül az euró: lekonyulóban az európai gazdaság

Gyenge konjunktúraadatok jelentek meg Európából. A beszerzésimenedzser-indexek (bmi) többsége esett májusban, így tovább tart a mutató év eleje óta megfigyelhető lejtmenete. Jó hír, hogy a bmi még mindig az 50 pont feletti, növekedést jelző tartományban maradt. Tovább a cikkhez

A kommunikáció sem a törökök erőssége

A török gazdaság irányítói találkoztak és megvitatták a helyzetet - jelentették be szerda reggel. Ez a hír elvileg megnyugtathatná a piacokat, ha nem tették volna hozzá, hogy mindez hétfőn történt. Így viszont éppen ellentétes üzenete van: zuhan a líra, összeül a válságstáb, majd nem lépnek semmit. Az ülésen állítólag a jegybank lehetséges lépéseit is megvitatták.

A forint fellélegezhet

Megtorpant a forint gyengülése 319 körül, ez 0,3%-os esést jelent a magyar deviza szempontjából. Vagyis a reggeli lendület után megtorpant az euró-forint.


A régióban ugyanakkor nem a forint a legnagyobb vesztes, a lengyel zloty már több mint fél százalékot veszített.


Nem áll meg a líra zuhanása

A török líra az utóbbi percekben tovább zuhan, most épp 4,83-nál jár, ami 3,6%-kal magasabb a tegnapi árfolyamnál. Délelőtt 4,9 fölé is felszúrt az árfolyam.


Nagyon veszik a dollárt

Tegnap óta már 0,6 százalékkal erősödött a dollár az euróval szemben, így az 1,17-es szintet közelíti a jegyzés.


Ezzel párhuzamosan a dollár-forint már egy százalékkal került feljebb, most 272,54-nél jár, amire tavaly nyár óta nem volt példa.


Épp most végzik ki Törökországot - Ezt a forint is megérezheti

Gyakorlatilag szabadesésben van a török líra árfolyama: májusban már mintegy 17%-os zuhanásnál tart az amerikai dollárral szemben, miután ma is 2%-os esésnél jár az árfolyam. A török gazdaság sérülékenysége az amerikai hozamemelkedéssel párhuzamosan végre kiütközött, a helyzeten pedig csak ront Erdogan elnök beavatkozása - vagy legalábbis annak kísérlete - a monetáris politika függetlenségébe. A feltörekvő piacokat sújtó általános tőkekivonást látványosan erősíti a török helyzet, és ezt már a forint is megérzi, amelynek árfolyama kétéves mélyponton jár az euróval szemben. Tovább a cikkhez

Képtelen erősödni a forint, megint 319-ig pattant

A forint szerdán 319-nél kezdi a napot az euróval szemben, ez 0,3 százalékos gyengülést jelent kedd estéhez képest. Az utóbbi napokban a magyar deviza többször is megpróbált eltávolodni a 318-as szinttől, de egyelőre nem tudtunk tartósan erősödni. A dollárral szemben szerda reggel 270,87-nél jár a magyar fizetőeszköz, míg az angol font 363 forintot ér.Képtelen erősödni a forint, megint 319-ig pattant

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is nagyjából 0,3 százalékos eséssel kezdte a napot, vagyis nem csak a forint piacán rossz a hangulat. A tágabban vett feltörekvő piacokon a török líra megint majdnem 2%-os zuhanással kezdett a dollárral szemben, az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült, míg a dél-afrikai rand fél százalékot esett.

A dollár egyelőre mérsékelt ütemben ismét erősödik az euróval szemben, az 1,1756 körüli árfolyam 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. Közben a japán jen 0,4 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékkal gyengült.Képtelen erősödni a forint, megint 319-ig pattant

Ma elsősorban az előzetes beszerzési menedzserindexekre lesz érdemes figyelni, emellett este érkezik a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, mely szintén tartogathat érdekességeket.

karacsony2019
Frankfurti tőzsde
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Mozit kaphat a Köki
Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
deutsche bank_getty
applearfolyam
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter