Esik tovább a forint, megint 323 az euró
Deviza

Esik tovább a forint, megint 323 az euró

Portfolio
Látványosan alulteljesítő a csütörtöki kereskedésben a forint, az euróval szembeni árfolyama bő hároméves mélypontra került.

Nem tér magához a forintÚj történelmi mélységben az argentin peso

Élesen reagáltak a befektetők arra az argentin hírre, miszerint a jegybank három igazgatója is távozik. A peso új történelmi mélypontjára esett. Tovább a cikkhez

Újabb gyengülő hullám

Az esti órákban 323,30 felett is volt megint a forint euróval szembeni jegyzése, ez újabb lokális mélypontnak felel meg.


Csúnya a forint dollárral szembeni árfolyama

A forint dollárral szembeni mozgása az igazán látványos a csütörtöki kereskedésből. Reggel ugyanis még a 271,20-as szintnél is járt az árfolyam, estére pedig 277 forint fölé emelkedett a kurzus. Ez napon belül 2,2%-os leértékelődés.


Nagyot zuhant az euró

Az euró közben 1,1637-ig esett a dollárral szemben, ez 1,3%-kal alacsonyabb a szerdai árfolyamnál.


Eddig tartott a forint korrekciója

Késő délutánra a forint megint 322,5-ig gyengült az euróval szemben, ez 0,6%-kal magasabb a szerdai jegyzésnél, vagyis a jelek szerint az EKB döntése is csak átmeneti megnyugvást és korrekciót hozott a piacra.


Ma sem áll meg a hozamemelkedés

A magyar tízéves kötvények referenciahozama újabb hét bázisponttal 3,52%-ra emelkedett, vagyis nem enyhül a magyar állampapírok piacán tapasztalható feszültség. Az ötéves hozamunk hat bázisponttal 2,05%-ra emelkedett, míg a hároméves papírok másodpiaci hozama 1,54%-ra emelkedett, ami 12 bázisponttal magasabb a szerdainál.

Esik tovább az euró

Folytatódott az euró esése, miközben Mario Draghi sajtótájékoztatót tart. Az euró/dollár kurzus 1,17-es szint alatt mozog, ami napon belül 0,8%-os esésnek felel meg.


Miért büntetik a forintot? A 320 az új 310?

A forint árfolyama hetek óta a 320-as szinthez tapadt az euróval szemben, ami jóval gyengébb az elmúlt években megszokott 310-315 közötti sávhoz képest. Habár sokan átmenetinek tartják a forint esését - hiszen az érvelés szerint a fundamentumok támogatják majd az árfolyamot -, egyre inkább úgy tűnik, hogy a forint nem lesz képes visszaerősödni, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem változtat a monetáris politika irányvonalán. Tovább a cikkhez

Itt a döntés: az EKB véget vet az eszközvásárlásnak!

Sürgeti az idő az Európai Központi bankot (EKB), hiszen hamarosan valamit mondania kell a jegybanknak az eszközvásárlási program lezárásáról. Most elvileg minden adott lenne ahhoz, hogy megszülessen a nagy bejelentés, a piacok árgus szemekkel figyelik Mario Draghi szavait. Tovább a cikkhez

Kapaszkodik a forint

Kicsit szépített a forint is az elmúlt percekben az EKB bejelentése után, most 321,7 körül jár az euró jegyzése, de még ez is 0,3 százalékkal magasabb a szerdai árfolyamnál. Közben a régióban a lengyel zloty 0,2 százalékos erősödésben van, vagyis a forint maradt alulteljesítő.


Így reagált az euró

Az EKB döntése után gyengülésnek indult az euró a dollárral szemben, az 1,175 körüli árfolyam jelenleg 0,35%-os dollárerősödést jelent.


A ScoGen bemondta a történelmi mélypontot

Jövő júniusra 333-ig gyengülhet a forint az euróval szemben - vélik friss devizapiaci elemzésükben a Societé Generale (SocGen) szakemberei. A francia bank előrejelzése szerint az idén még nem nagyon fogunk eltávolodni a 320-as szinttől, jövő tavasszal viszont előtt 325-ig, majd nyárra 333-ig emelkedhet az euró-forint jegyzés.

Matolcsy: válság kopogtat

Az innovációk, köztük a pénzügyi innovációk kiteljesedésének korát éljük, de válság kopogtat a világban, napjainkban azonban az országnak jobbak az alapjai, mint tíz éve, erősebb a szövetségi háló, ami segítséget jelenthet a válság tüneteinek leküzdésében - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön Budapesten, a jegybank konferenciáján. Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb a feszültség: már a magyar állampapírokat sem veszik

A tervezett 40 milliárd helyett mindössze 15 milliárd forint értékben tudott eladni 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket csütörtökön az ÁKK, mivel nagyon gyenge volt a kereslet. Ezen kicsit szépítettek a változó kamatozású kötvények, de az is kevés volt a jó eredményhez. Tovább a cikkhez

Így néz ki a mostani gyengülés hosszabb távon

Ezzel a hazai fizetőeszköz egyre közelebb kerül a 2015 januárjában felállított történelmi csúcsához, amikor 327 felett jártak egy rövid időre a jegyzések.Klikk a képre!

Újabb mélypont

Az Európai Központi Bank várható döntése miatti piaci idegesség és a magyar jegybankár mai nyilatkozata megtette a hatását a forintnál. Az euróval szembeni jegyzések folyamatosan emelkednek, 323 felett is járt a kurzus.


Durván alulteljesítő lett a forint

Az utóbbi egy hónapban a magyar deviza 2,2%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty csak 0,1 százalékot, a cseh korona pedig 0,8 százalékot veszített, vagyis szép lassan a régió fekete báránya lett a forint. Ezzel a 75,4-es zloty-forint árfolyam is három éve nem látott csúcsot jelent.


Már 322-nél járunk

Újabb lendületet kapott a forint gyengülése, most 322 felett jár az euró jegyzése, ami már majdnem fél százalékkal magasabb a tegnapi árfolyamnál.


Ezzel a forint megint alulteljesítő, a régiós versenytársak stagnálnak, de még a török líra is erősödni tud.

Esik a forint

A forint hirtelen gyengült csütörtök délelőtt a vezető devizákkal szemben, miután Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja arról beszélt, hogy nincs ok visszavenni a lazaságból. Az euró/forint kurzus 321,3-as szintre került a korábbi 320,7-ről. Pleschinger azelőtt szólalt meg, hogy az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntése miatt idegesek a befektetők.


Pleschinger jelzése alapján az MNB továbbra is laza monetáris politikát folytathat, miközben a Fed a korábban vártnál gyorsabban szigoríthat, és az Európai Központi Banktól azt várja a piac, hogy hamarosan kivezeti az eszközvásárlási programját. Vagyis a globális monetáris kondíciók szigorodnak, az MNB viszont kitart az alacsony kamatok mellett, amivel a jegybank monetáris politikája relatíve még lazábbnak tűnhet fel.

Megszólalt a magyar jegybankár: nincs ok visszavenni a lazaságból

A jelenlegi laza monetáris politikai irányultság összhangban van az inflációs cél elérésével, ezért nincs ok visszavenni ebből a lazaságból - mondta csütörtökön a Reutersnek Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja. A döntéshozó elismerte, hogy az EKB mai döntése fontos a kilátások szempontjából, illetve folyamatosan nyomon követik az olajár és a forintárfolyam alakulását. Tovább a cikkhez

A Fed nem hozta meg a tűzijátékot a piacra, ma az EKB is megpróbálja

Csütörtök reggel 320,7-nél állt a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal magasabb a szerda esti jegyzésnél. Az utóbbi napokban már elmondható, hogy stabilan 320 fölött jár a forint, képtelen visszaerősödni. Innen pedig már nincs túl messze a 2015 elején látott történelmi mélypont sem 327,6-nál, további forintgyengülés esetén ez kerülhet a fókuszba. A dollárral szemben 271,78-nál állt a magyar deviza, míg az angol font 364 forintba került.A Fed nem hozta meg a tűzijátékot a piacra, ma az EKB is megpróbálja

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdték a napot, míg a feltörekvő piacokon megint gyengül a török líra, 0,7%-ot bukott a dollárral szemben. Az orosz rubel 0,4 százalékkal gyengült, a dél-afrikai rand pedig fél százalékos erősödést mutat.

Az euró-dollár árfolyamon sem látszik meg a tegnap esti amerikai kamatemelés: első reakcióként 1,173 környékére erősödött a dollár, majd onnan hamar 1,18-ig pattant vissza. Jelenleg 1,1807-nél jár a jegyzés, ami további 0,1 százalékos euróerősödésnek felel meg. A japán jen eközben 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben.A Fed nem hozta meg a tűzijátékot a piacra, ma az EKB is megpróbálja

Ma az EKB kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény, a szakértők azt várják, hogy a jegybank végre elárul konkrétumokat az eszközvásárlási program kivezetésével kapcsolatban. Főleg a döntést követő sajtótájékoztató lesz érdekes, ahol Mario Draghi kommentálhatja a kilátásokat. Ezzel egyidőben magyar idő szerint kora délután az amerikai kiskereskedelmi forgalom friss statisztikáját teszik közzé.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kovács Attila
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
deviza trader forint árfolyam kereskedő