330 körül ide-oda rángatják az eurót
Deviza

330 körül ide-oda rángatják az eurót

Portfolio
A küszöbön álló német kormányválság ma tovább rontotta azt a nemzetközi befektetői hangulatot, amit az amerikai-uniós kereskedelmi háború már eddig is borongóssá tett és mindez hozzájárult ahhoz, hogy a forint új történelmi mélypontra bukjon ma is az euróval szemben 330,7 körül. Az MNB egyik vezetője ma is elmondta, hogy csak a középtávú 3%-os inflációs célra koncentrálnak. Estére sincs fellélegzés a forint számára, hiszen 330 körül ragadt az árfolyam. Ezekben az órákban dől el, hogy a feszült német belpolitikai helyzet merre halad tovább, lemond-e a belügyminiszter és CSU-elnök Horst Seehofer. Az esemény a forintra is visszahathat.

330 körül ide-oda rángatják az eurót

Az esti kereskedésben sincs forint visszaerősödés: a 330-as szint körül ide-oda rángatják az árfolyamot a feltehetően kisebb likviditás mellett. Az euró/dollár nem mozdul 1,16-ról, így a dollár/forint sem tud süllyedni 284,5 körülről, ami 14 havi forintmélypont közeli állapotot tükröz.


Megszólalt az MNB-alelnök a forintesésről: minden tényezőt figyelembe veszünk

A jegybank nem kommentálja az árfolyam napi mozgását, mert azt a sokszereplős piac szabadon alakítja ki, de az árfolyamot, és annak megemelkedett volatilitását is figyelembe veszi az MNB, amikor az elsődleges céljára, az árstabilitásra koncentrálva döntéseket hoz - lényegében így foglalhatók össze azok az üzenetek, amelyeket ma Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke azonnali kérdésekre válaszolva mondott el az Országgyűlés plenáris ülésén. Tovább a cikkhez

330 felett ragadt az euró, nincs fellélegzés

Kora estére sincs fellélegzés a forint számára, hiszen továbbra is a ma elért 330,7 körüli történelmi mélypont körül ingadozik a forint az euróval szemben a bankközi piacon. A dollár jegyzései 284,6 körül mozognak. Amint külön cikkünkben bővebben megírtuk: ezekben az órákban dől el, hogy a feszült német belpolitikai helyzet (ami hozzájárult a forint és a régiós devizák mai eséséhez) merre halad tovább, lemond-e a belügyminiszter és CSU-elnök Horst Seehofer.


Ma egyébként már sorozatban a hatodik egymást követő kereskedési nap volt, amikor a forint esett az euróval szemben. Ilyen hosszú periódusra ilyenre évente 1-3 alkalommal került sor az elmúlt években és utoljára idén februárban volt egy ilyen szériája a magyar fizetőeszköznek.


Ritka szériát mutat a forint, ezekben az órákban dől el egy fontos mozgatórugója

A 330-as szint felett zárt a délután 5 órási ármegállapítás alapján ma a forint az euróval szemben, azaz új történelmi mélyponton és a mai esésben a küszöbön álló német kormányválság is lényeges szerepet játszott, amelynek újabb felvonása ezekben az órákban zajlik Angela Merkel német kancellár Horst Seehofer CSU-elnök és belügyminiszter tárgyalásán. Ma egyébként már sorozatban a hatodik egymást követő kereskedési nap volt, amikor a forint esett az euróval szemben. Ilyen hosszú periódusra ilyenre évente 1-3 alkalommal került sor az elmúlt években és utoljára idén februárban volt egy ilyen szériája a magyar fizetőeszköznek. Tovább a cikkhez

Vihar söpört végig a világon, amibe a forint is beleremegett

Az április második felétől felerősödött befektetői kockázatkerülő magatartás, illetve ezzel összefüggésben a feltörekvő piacokról való tőkekivonás viharként söpört végig a globális devizapiacokon, több ország devizáját is a padlóra küldve. A legnagyobb vesztesek között ott van Venezuela, Argentína, Törökország és Brazília, azonban hosszú ideje először a forint is bekerült a leggyengébben teljesítő fizetőeszközök közé. Magyarország és a forint helyzete abból a szempontból különleges, hogy a listán előttünk szereplő országok mindegyike ingatag gazdasági fundamentumokkal rendelkezik. Esetünkben nem a magyar gazdaság sérülékenysége, hanem a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikája okolható a deviza rossz teljesítményéért. Tovább a cikkhez

Nincs megállás a lejtőn

Délutánra 330,7-ig gyengült a forint az euróval szemben, így már majdnem fél százalékos gyengülést látunk reggel óta.


Közben a dollár-forint jegyzés átlépte a 284-et.


Mindjárt itt az újabb mélypont

Délutánra megint 330,55-ig gyengült a forint az euróval szemben, ezzel hajszálnyira van a nap elején látott mélypontjától.


Nem ereszti a 330 a forintot

Kicsit fellélegzett a forint, de aztán visszagyengült 330 környékére, jelenleg 329,7 körül jár, ami 0,2 százalékos gyengülést jelent.


Erste: az MNB kezében a forint sorsa

Ha az MNB kommunikációja nem változik, vagy nem javul érdemben a nemzetközi hangulat, akkor a forint tovább gyengülhet - olvasható az Erste Bank hétfő reggeli elemzésében. A cég szakemberei szerint ha a jegybank belátja, hogy lépnie kell, és hajlandó változtatni jelenlegi ultra laza politikáján, akkor viszont a forint hirtelen nagyot erősödhet a fizetési mérlegünk többletének köszönhetően.

Itt is van az újabb történelmi mélypont

Reggelre 330,25-ig gyengült a forint, ezzel új történelmi mélypontot ért el a magyar deviza.


A dollár most 283,8 forintba kerül.


Megint 330 felett

Hamar elindult megint a gyengülés felé a forint, most 330-nál jár az euróval szemben, ami 0,3%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából. Közben a régiós versenytársak is megbillentek, a zloty és a cseh korona is esni kezdett, vagyis könnyen lehet, hogy a feltörekvő piacokon megint erősödő kockázatkerülés sújtja a forintot, ahogy azt már reggel előrevetítettük.


330 alatt kezdi a hetet a forint, de még nem menekült meg

Hétfő reggel 329,2-nél járt a forint az euróval szemben, ez néhány fillérrel volt csak magasabb a péntek esti jegyzésnél. A múlt hét végén a forint 330 fölé gyengült az euróval szemben, gyakorlatilag napról napra döntött újabb csúcsot az árfolyam. A következő napokban elsősorban az MNB kommunikációja döntheti el a forint sorsát, a piac kiéhezve várja a jegybanki jelzéseket.330 alatt kezdi a hetet a forint, de még nem menekült meg

A dollárral szemben is komoly mélypontokat ütött a forint a múlt héten, 285 közelében is járt a jegyzés. Hétfő reggel 282,7-nél jár a dollár-forint, ez 0,25%-kal magasabb a péntekinél. A brit font közben 372,28 forintba kerül jelenleg.330 alatt kezdi a hetet a forint, de még nem menekült meg

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt, 0,1 százalék körüli gyengüléssel kezdte a napot. Közben a feltörekvő piacokon a török lírát érdemes kiemelni, mely 0,7 százalékkal gyengült a dollárral szemben, miközben az orosz rubel szintén 0,6%-kal gyengült, a dél-afrikai rand pedig fél százalékkal esett vissza. Vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy megint éledezik a kockázatkerülési hullám a feltörekvő piacokon, ami nem túl jó jel a forint számára.

A dollár érezhető erősödéssel indítja a hetet az euróval szemben, az 1,1647 körüli euró-dollár árfolyam 0,3 százalékkal alacsonyabb, mint a múlt hét végén. Közben a japán jen stagnált, az angol font pedig 0,3 százalékos gyengüléssel nyitotta a hétfői napot.330 alatt kezdi a hetet a forint, de még nem menekült meg
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
GettyImages-1006811190
mobilfizetés shutter
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
forint