Így reagált a forint az MNB döntésére
Deviza

Így reagált a forint az MNB döntésére

Portfolio
A nap első fele a dollár gyengüléséről szólt miután Donald Trump élesen bírálta a Fed kamatpolitikáját, kora délután pedig megérkezett a számunkra sokkal fontosabb kamatdöntés.

Esésbe kapcsolt a forint

Nem sokkal a kamatdöntés után gyengülésnek indult a forint, 323,8-ig ugrott az euróval szembeni jegyzés, amivel korábbi erősödését szinte teljesen ledolgozta a magyar deviza.


323-nál torpant meg a forint erősödése

A nap első felében a dollár gyengülésével párhuzamosan erősödött a forint az euróval szemben, így egészen 323-ig esett a jegyzés. Az MNB vártnak megfelelő döntése után sem sokat változott ez, most 323,17-nél járunk, ami 0,2%-os forinterősödésnek felel meg tegnaphoz képest.


Irányt talált reggelre a forint is

Erősödni kezdett a forint a dollár esésével párhuzamosan, úgy tűnik, hogy jó hatással van a feltörekvőkre az amerikai deviza piacán tapasztalható fordulat. A magyar fizetőeszköz 323,24-ig kapaszkodott vissza, ami 0,2%-kal alacsonyabb már a tegnapi szintnél.


Trump komolyan gondolta: "Addig fogom kritizálni a Fedet, amíg kamatot emelnek"

Nem ért egyet a Fed kamatemelési politikájával Donald Trump amerikai elnök, szerinte nem a jegybank függetlensége a fő kérdés, hanem a Fednek "azt kellene tennie, ami az országnak jó" - mondta a politikus a Reutersnek adott interjúban. Tovább a cikkhez

Vadul adják a dollárt Trump szavaira

Kedd reggel 323,84-nél járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszálnyi elmozdulást jelentett a hétfő esti szinthez képest. Tegnap 324-nél is járt az árfolyam, elsősorban a török líra további gyengélkedése húzta le a forintot is miután pénteken két hitelminősítő is rontott a török adósosztályzaton. A dollárral szemben kedd reggel 280,87-ig erősödött a magyar deviza, míg az angol font 360,6 forintba került.Vadul adják a dollárt Trump szavaira

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon a török líra most éppen stagnál a bukdácsoló dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,7%-os erősödést mutat.

Az euró-dollár árfolyam hétfő késő este mozdult meg érdemben, amikor Donald Trump amerikai elnök a Reutersnek adott interjújában élesen bírálta a Fed politikáját, illetve megismételte azt a véleményét, hogy Európában és Ázsiában mesterségesen tartják gyengén a devizáikat a jegybankok. A hírre a dollár 1,15 fölé esett az euróval szemben, a kedd reggel 1,1528 körüli szint 0,4%-kal magasabb a tegnapinál. A Fedre vonatkozó kommentár mellett trump lehűtötte a kereskedelmi háború enyhülésével kapcsolatos várakozásokat, szerinte a héten nem várható áttörés az amerikai-kínai tárgyalásokon.Vadul adják a dollárt Trump szavaira

Magyar szempontból az MNB kora délutáni kamatdöntő ülése lesz izgalmas, ami a forintra is hatással lehet, bár meglepő lenne, ha bármit lépne a jegybank. Ennek ellenére a befektetők árgus szemekkel figyelik a Monetáris Tanács kommunikációját.

City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter