Külföldről fertőzik a forintot
Deviza

Külföldről fertőzik a forintot

Portfolio
Ismét a figyelem középpontjába kerültek a feltörekvő piaci devizák a törökországi és argentin fejlemények miatt. A befektetői bizalmatlanság pedig a szűkebb régióban is lecsapódott a csütörtöki kereskedésben.

327-nél ragadt az árfolyam

Este sem tudott erősödni a forint, vagyis a feltörekvő piaci devizák felől érkező idegesség és eladói nyomás fennmaradt. A török és argentin fejlemények miatt a befektetők már arra figyelnek, melyik lehet a következő dominó, és szerencsénkre legtöbbször Dél-Afrikát, Brazíliát és Indonéziát emlegetik. Ettől függetlenül a feszült hangulat alól a forint sem tudja kivonni magát.


Totális összeomlás Argentínában: egekbe emelték az alapkamatot, de csak romlott a helyzet

Az argentin jegybank váratlanul brutális kamatemelést hajtott végre, ugyanis piacnyitás előtt 45%-ról 60%-ra emelte az irányadó rátát. A peso árfolyama gyakorlatilag szabadesésben van, már 15% feletti napi mínuszban jár a dollárral szemben. Tovább a cikkhez

Távozhat a török jegybank alelnöke, ütöttek egy nagyot a lírán

Erkan Kilimci, a török jegybank alelnöke távozni készül az intézménytől - értesült a Reuters. Tovább a cikkhez

Zuhanásban a líra

Az utóbbi órákban tovább esett a líra, már 5%-os zuhanásban van, így 6,81-ig ugrott a dollár jegyzése.


Ütik-vágják a feltörekvő devizákat

A török líra már 2,5%-os esésben van a dollárral szemben, így most 6,63 körül jár a jegyzés.


Közben a dél-afrikai rand is zuhanásba kapcsolt, majdnem 2%-ot veszített a dollár ellenében.


Tovább esik a forint, mindjárt 327-nél

Délelőtt tovább gyengült a forint az euróval szemben, a 326,77 körüli árfolyam már 0,3%-kal magasabb a szerdainál. A dollár most 279,76 forintot ér.


Még mindig esik a líra

A török líra sem tér magához, 1,4%-os gyengülésben van ma, így 6,56 közelében jár jelenleg a dollárral szemben.


Nem tud magához térni a forint

Délelőttre sem tért magához a magyar deviza, most is 326 körül járunk az euróval szemben, ami még mindig 0,1 százalékos gyengülést jelent. A régióban a lengyel zloty már enyhe erősödésben van.


Megint lejtőn a forint, 326 felett kezdi a napot

A forint 326,2-ig gyengült csütörtök reggel az euróval szemben, ez újabb 0,15%-os gyengülést jelentett szerdához képest azok után, hogy már tegnap is több mint fél százalékot bukott a magyar deviza. Ezzel egyébként a jelek szerint kitört az árfolyam a korábbi 323-324-es szűk sávból. A dollárral szemben 279-nél jártunk, míg az angol font jelenleg 362,8 forintba kerül.

A forint gyengélkedésében annak is szerepe lehet, hogy tegnap az MNB a Reuters kérdésére ismét megerősítette, hogy nincs árfolyamcélja, és nem kívánja kommentálni a forintpiaci eseményeket.Megint lejtőn a forint, 326 felett kezdi a napot

A versenytársak közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett, míg a cseh korona minimális elmozdulással kezdte a napot. Közben a feltörekvő piacokon a török líra gyengülése is újraindult, ma reggel további 0,8%-kal esett vissza a dollárral szemben. Közben a dél-afrikai rand is fél százalékot veszített a nap elején.

Az euró-dollár árfolyam akár újabb fordulat előtt is állhat, az7 utóbbi két napban megtorpant az euró erősödése, így 1,17 alá kapaszkodott vissza a dollár. Csütörtök reggel 1,1694-nél állt a jegyzés, ami 0,1 százalékos dollárerősödést jelent tegnaphoz képest. Közben a japán jen stagnálással nyitott, akárcsak az angol font.Megint lejtőn a forint, 326 felett kezdi a napot

Igazán fontos makroadat ma nem jelenik meg, magyar szempontból fontos lehet az ÁKK délelőtti kötvényaukciója, bár várhatóan az sem befolyásolja majd jelentősen a hangulatot. A nap második felében a német infláció és az amerikai személyes fogyasztási kiadások alakulása hozhat izgalmakat, de alapvetően továbbra is a török hírekre figyelhetnek a befektetők.

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forintdevizaárfolyam