Deviza

Kiderült, kik vették meg az új magyar eurókötvényt

Portfolio
Az 1 milliárd eurós új magyar eurókötvényből 190 befektető vásárolt, 42%-nyi részt német és osztrák, 18%-ot kelet-közép-európai, 15%-ot brit, 21%-ot további európai és mindössze 4%-ot amerikai befektetők vettek meg - tudta meg a Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR.
A befektetők körét típus szerint csoportosítva is közölte a szolgáltató, így 68%-ot alapkezelők, 16%-ot egyéb intézményi befektetők és jegybankok, további 14%-ot bankok és privátbankok, valamint 2%-ot hedge fundok és egyéb szereplők vettek meg.

Az IFR a keddi kibocsátás előtti befektetői telefonkonferenciáról is közölt információkat. Azt írja, hogy az eseményen egyetlen kérdés sem hangzott el a magyar jogállamisági helyzetet elítélő európai parlamenti Sargentini-jelentéssel kapcsolatban, mivel a befektetőket az új papír árazása foglalkoztatta, azaz az üzletmenet a szokásos mederben folyt. Az árazás végül úgy alakult, hogy a 7 éves papírnál a megcélzott 100 bázispontos hozamfelár 75 bázispontra szűkült, így lett végül 1,45%-os a papír induló hozama 1,25%-os kupon mellett.

A bevont forrásból az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának minapi jelzése szerint korábban kibocsátott devizakötvényeket terveznek visszavásárolni, de egyelőre kivárnak, hogy az uniós források mikor érkeznek meg Brüsszelből:
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1277173258