Deviza

Kiderült, kik vették meg az új magyar eurókötvényt

Portfolio
Az 1 milliárd eurós új magyar eurókötvényből 190 befektető vásárolt, 42%-nyi részt német és osztrák, 18%-ot kelet-közép-európai, 15%-ot brit, 21%-ot további európai és mindössze 4%-ot amerikai befektetők vettek meg - tudta meg a Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR.
A befektetők körét típus szerint csoportosítva is közölte a szolgáltató, így 68%-ot alapkezelők, 16%-ot egyéb intézményi befektetők és jegybankok, további 14%-ot bankok és privátbankok, valamint 2%-ot hedge fundok és egyéb szereplők vettek meg.

Az IFR a keddi kibocsátás előtti befektetői telefonkonferenciáról is közölt információkat. Azt írja, hogy az eseményen egyetlen kérdés sem hangzott el a magyar jogállamisági helyzetet elítélő európai parlamenti Sargentini-jelentéssel kapcsolatban, mivel a befektetőket az új papír árazása foglalkoztatta, azaz az üzletmenet a szokásos mederben folyt. Az árazás végül úgy alakult, hogy a 7 éves papírnál a megcélzott 100 bázispontos hozamfelár 75 bázispontra szűkült, így lett végül 1,45%-os a papír induló hozama 1,25%-os kupon mellett.

A bevont forrásból az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának minapi jelzése szerint korábban kibocsátott devizakötvényeket terveznek visszavásárolni, de egyelőre kivárnak, hogy az uniós források mikor érkeznek meg Brüsszelből:
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
500 forint shutter