Előfizetői tartalom

Elakadt a forint erősödése, újra esett a líra

Portfolio
Bár a délelőtti órákban még kitörő lelkesedés látszott az európai részvénypiacokon és a feltörekvő piaci devizáknál is a hétvégén megszületett amerikai-kínai kereskedelmi "fegyverszünet" nyomán, de ahogy teltek az órák, egyre inkább alábbhagyott a lelkesedés és ez az amerikai részvényindexeknél, és a forintnál is látszott. A magyar kötvényhozamok ma már emelkedtek, a líra pedig másfél százalékot esett ebben az elvileg jó piaci környezetben.

Reggel hullámszerű forinterősödés kísérte azt a hétvégi fejleményt, hogy január elsejéről 90 nappal elhalasztotta az Egyesült Államok a 200 milliárd dollárnyi kínai importtermékre a 10%-ról 25%-ra való vámemelés kérdését, hogy addig a tárgyalásokon tudják rendezni a kérdést. Cserébe az amerikai narratíva szerint rengeteg mezőgazdasági és nyersanyag termék vásárlásába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés