Deviza

Olcsóbban vonhat be most kínai forrást a magyar állam, mint tavaly

Portfolio
3,9-4,5% közötti indikatív hozamsávot határozott meg a magyar állam annak a kínai belső piacon kibocsátani tervezett ún. pandakötvénynek, amelyről egy ma reggeli lapinformáció szólt, hogy rövidesen piacra kerülhet - tudta meg az IFR. Tavaly júniusban 4,85%-os hozam mellett vont be kínai forrást a magyar állam, így tehát ehhez képest most olcsóbb lehet majd az újabb eladósodásunk.
A Reuters kötvénypiacokat figyelő cége a kötvénykibocsátási kérelemben jelzett adatok alapján azt írja, hogy a magyar állam a 2 milliárd jüant (kb. 290 millió dollárt) megcélzó kibocsátásának könyve jövő hétfőn, december 17-én nyílik meg, és a pénzügyi elszámolás rá két napra történik majd. A papírhoz a kínai Bond Connect program segítségével más, külföldi hátterű szereplők is hozzáférhetnek.

A magyar államnak egy 3 milliárd jüanig terjedő kibocsátási engedélye van a kínai belső piacon, és mivel tavaly nyáron már kibocsátottunk egy 1 milliárd jüant kitevő papírt, így a mostani második kibocsátással ezt a keretet ki is töltjük.

Idén egyébként a nyárin kívül márciusban is volt egy állami devizakötvény kibocsátásunk, akkor jen alapon 30 ezer milliárd jen (mostani árfolyamon 266 millió dollár) összegben volt be forrást az adósságkezelő 10 évre.
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
ott_one_2019_1500x844
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forintdevizaárfolyam