Előfizetői tartalom

Elbukhatja jövőre Magyarország a piac szerelmét?

Portfolio
Az utóbbi hónapokban többéves csúcsra emelkedett a külföldiek forintkötvény-állománya, a jövő évi kilátásaink azonban nem túl fényesek. Az elemzők szerint az infláció emelkedésével fennáll annak veszélye, hogy az MNB komoly hibát követ el, ezért masszív hozamemelkedésre lehet számítani. Vagyis elképzelhető, hogy hiába mozdult el a szigorítás felé a jegybank, ez nem lesz elég a befektetőknek.

A jegybankok mozgatják a szálakatNem meglepő, hogy az utóbbi években a jegybankok monetáris politikája határozta meg a kötvénypiaci folyamatokat, 2018 nagy meglepetése sokak számára az amerikai hozamemelkedés mértéke lehetett. Európában nem láttunk hasonló váratlan folyamatot, az EKB folytatta eszközvásárlását, ami alacsonyan tartotta a nyugat-európai hozamokat, de tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés