Kitört a forint árfolyama
Deviza

Kitört a forint árfolyama

Portfolio
Már hetek óta egy szűk sávban ingadozott a forint euróval szembeni árfolyama, ma azonban hirtelen gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz, ennek következtében pedig fontos technikai szintet vitt át. Ez növeli az esélyét annak, hogy a jövőben további gyengülést láthatunk majd.
A forint keddi, napon belüli mozgásáról itt írunk részletesen:Hetek óta egy szűk sávban (321-323 között) ingadozott a forint euróval szembeni árfolyama, a mai napot a 321,7-es szint közelében indította a kurzus. Délben azonban hirtelen gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz, ami délután 4 óra előtt tovább folytatódott. Ezzel egy fontos technikai szintet vitt át a forint, az elmúlt hónapok árfolyammozgása alapján ugyanis kirajzolódott egy csökkenő trendvonal, ami felülről többször is megfogta a forint gyengülését.

Kitört a forint árfolyama
Ha nem sikerül visszajönnie a forintnak a vonal alá, akkor hónapok óta tartó forinterősödési trend szakadhat meg. Fontos megjegyezni, hogy nem feltörekvő piaci általános gyengülésről van szó, a forint ugyanis látványosan alulteljesítő ma a régiós devizák körében.

Kitört a forint árfolyama
A globális kamatemelési várakozások mérséklődése miatt megnőtt az esélye, hogy a Magyar Nemzeti Bank a hazai infláció emelkedése ellenére tovább kitart extrém laza monetáris politikája mellett, ami önmagában rontja a forint megítélését. Másképp fogalmazva: a piaci szereplők elkezdték még későbbre árazni az MNB szigorítását, hiszen úgy vélik, hogy a jegybank szemében kicsit háttérbe szorul a hazai inflációs trend, és inkább a globális folyamatok kerülnek előtérbe. Ez játszhat szerepet a mai gyengülésben.

A hazai kamatemelési várakozások mérséklődésére utal az is, hogy az elmúlt napokban látványosan csökkent a magyar 10 éves államkötvény hozama. Múlt kedden még 2,96% volt a referenciahozam, szerdára ez 2,68%-ra mérséklődött. Ezalatt az idő alatt az 5 éves referenciakötvény esetében 23 bázispontos hozamcsökkenés következett be.

Címlapkép forrása: Thomas SAMSON / AFP
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint ötszázas bankjegy