Előfizetői tartalom

Rengeteg pénzt akar még tőlünk az állam - de nem adjuk

Alig 28 milliárd forinttal emelkedett januárban a lakossági állampapírok állománya, ami eltörpül az egész évre tervezett 800 milliárdos bővülés mellett - derül ki a csütörtökön megjelent részletes államháztartási tájékoztatóból. Ennek fényében talán nem véletlen az ÁKK szerdai bejelentése arról, hogy több lakossági termék kamatát is megemeli, a jelek szerint erre is szükség lehet, hogy felpörögjön az értékesítés.

Döcögősen indul az évJanuár végére 7543,9 milliárd forintra emelkedett a forint lakossági állampapírok állománya, ez 28,2 milliárddal haladta meg a december végi összeget - derül ki a Pénzügyminisztérium által közzétett államháztartási tájékoztatóból. Tavaly már láttuk annak jeleit, hogy csillapodik a lakosság rohama, ezt támasztja alá a most közölt első havi adat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés