Előfizetői tartalom

Mégis kihullanak a britek? - Szakad a font

Portfolio
Az utóbbi napok fejleményei és nyilatkozatai alapján megugrott a jövő pénteki megállapodás nélküli brit kizuhanás esélye az EU-ból, és emiatt a font ma intenzíven esik a főbb devizákkal szemben. A Deutsche Bank például az eddigi 10%-ról 20%-ra duplázta ennek a forgatókönyvnek az esélyét, ami minden eddiginél magasabb esélyt jelent a német nagybanknál.

Amint délelőtti előrevetítésünkben jeleztük: a ma kezdődő EU-csúcson várhatóan "csak" arra adnak felhatalmazást az állam- és kormányfők, hogy ne június 30-ig, hanem május 22-ig halasszák el a Brexitet és abban reménykednek, hogy Theresa May jövő héten végre már el tudja fogadtatni a kilépési megállapodást a brit alsóház többségével. Persze van bőven félelem is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés