Előfizetői tartalom

Nem bír talpra állni a forint, itt az új mélypont

Portfolio
A reggeli és a délelőtti erősödési kísérlet is kifulladt a forintnál, így délután immár 321,5-nél jár a kereskedés az euróval szemben és közel járunk a fontos technikai szinthez (200 napos mozgóátlag) és egyúttal a 2,5 hónapos mélyponthoz. A dollár délután kicsit szintén erősödött, így vele szemben immár új 3,5 havi mélypontra bukott a forint.

Úgy tűnik, hogy nem bír talpra állni a forint a múlt keddi esés óta, amikor az MNB elnöke azt mondta: csak egyszeri monetáris szigorítást hajtottak végre, azaz további lépések nem várhatók, mert az inflációs célt fenntarthatóan elérte a jegybank. Azóta a ma közzétett eurózóna infláció kicsit a várt alatti lett, ami elvileg lefelé húzhatná a magyar inflációs környezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés