Deviza

Kicsit fellélegezhet a forint Trump döntése után

Portfolio
Csütörtökön megpróbált szépíteni a forint, de ma megint a gyengülés felé mozdult az euróval szemben, így délelőtt megint a 325 feletti euróárfolyammal kellett megbarátkoznunk.

Belevettek kicsit a forintba

Kicsit erősödni kezdett a forint miután Donald Trump hat hónappal elhalasztotta az európai autókra belengetett védővám kivetését. Most 325,85 körül járunk az euróval szemben, ami még mindig fél százalékkal magasabb a tegnapinál.


A dollár kétéves csúcson

A dollárral szemben kétéves mélypontra esett a forint, már 292,18-nál jár a jegyzés, amire 2017 tavasza óta nem volt példa.


Nem tud magához térni a forint

Kora délután tovább gyengült a forint az euróval szemben, már 326,3-nél jár a jegyzés, ami 0,6%-kal magasabb a tegnapinál. Ennél gyengébb utoljára tavaly nyár végén volt a magyar deviza miután júliusban 330 feletti történelmi csúcsot láttunk.


Megint megbotlott a forint

Délelőtt 325,8-nál is járt a forint az euróval szemben, most 325,6 körül jár a jegyzés, ami 0,4%-kal magasabb a tegnapinál. Vagyis a szerda délutáni és csütörtöki fellélegzés után megint héthavi mélypontot láttunk a magyar deviza esetében. A régióban is feltűnő a forint alulteljesítése, a lengyel zloty és a cseh korona egyaránt 0,1 százalékos gyengülésben van.


Próbál talpra állni a forint a szerdai mélypont óta

Az euróval szemben szerdán 326-ig esett a forint, amely 7 hónapos mélypontot jelentett, majd volt egy gyors visszaerősödés, amelyet tegnap délelőtt további erősödés követett 324-ig. Itt azonban elfogyott a forint lendülete, és visszagyengült 324,5-ig és azóta is ennek környékén hullámzik az árfolyam.Próbál talpra állni a forint a szerdai mélypont óta

Amint látjuk, a 326-os szint egy ellenállás volt az EUR/HUF-ban, ahonnan lefordult a forint, de nincs érdemi visszaerősödés egyelőre. Amennyiben lenne, akkor a 322,6-322,8 körüli támasz zónát kell figyelni, hogy ezen lefelé átjut-e az árfolyam. Felfelé a 326-os ellenállás a lényeges következő szint.Próbál talpra állni a forint a szerdai mélypont óta

A dollár az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb lényeges fejleménye (Huawei-kitiltás vészhelyzetre hivatkozva) a dollárt erősíti menedékdeviza jellege miatt, és így a gyengébb forint mellett a dollár/forint jegyzések 290 felett mozognak továbbra is. A szerdán elért 291,4-es szint új kétéves forintmélypontot jelentett és amint látjuk: ehhez képest még most sem járunk messze.Próbál talpra állni a forint a szerdai mélypont óta
agora budapest - nagy
shutterstock-174539228-sm-330463_1500
Hollandia autópálya
epitkezes_csaladihaz
Frankfurti tőzsde
Ezek a legsugárzóbb mobiltelefonok: a tied is köztük van?
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
forint