Előfizetői tartalom

Mennyire fáj a forintesés a horvát és olasz nyaralást tervezőknek?

Weinhardt Attila
A legrosszabbkor hasalt el a forint, rengeteg magyar terveit húzhatja keresztül - hívtuk fel a figyelmet május eleji cikkünkben, de azóta a forint csak tovább esett és kedden már a történelmi mélypontjához is közel került az euróval szemben, a dollár ellenében pedig kétéves mélypontra bukott. Mivel egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok negyede-harmada tervez külföldi nyaralást, amely milliós méretű tömeget jelent, gyorsan megnéztük, hogy egy évvel ezelőtthöz képest mennyivel drágulhatott a külföldi nyaralás ára. Elsőre úgy tűnik, hogy a török úticélok lehetnének most költség okok miatt a sztárok, de a helyzet csalóka.
Betesz a forintesés a külföldön nyaralóknakAmint május eleji cikkünkben már rámutattunk: a forint gyengülése azért is jött rosszul, mert ez akár több tízezer forintos extra kiadást is jelenthet azoknak, akik külföldi nyaralást terveznek, és ahhoz eurót, vagy valamilyen külföldi fizetőeszközt váltanak. Nyilván sokan kivédhették az elmúlt hetek forintesésének nyaralást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái