Éledezik a forint, lassan 325 felé araszol
Deviza

Éledezik a forint, lassan 325 felé araszol

Portfolio
A hét elején látott gyengélkedés után előbb stabilizálódott a forint árfolyama, majd pénteken már erősödésbe kapcsolt a magyar deviza.

Rákapcsolt a forint

Délutánra erősödésbe váltott a forint, már 325,6 körül jár az euróval szemben, ami 0,2%-kal alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál. A dollár most 290,7-.nél, az angol font pedig 368,5-nél jár.


Itt a nagy dollárfordulat?

Különösebb ok nélkül volt tegnap látványos fordulat a dollárindexben és az euró/dollárban, noha az ok könnyen lehet, hogy "csak" annyi volt, hogy kétéves csúcsra szúrt a zöldhasú és így tömegesen zárni kezdték korábban nyitott, profitot hozó a dollárvételi pozícióikat a befektetők. Ezek hatására szép fordulós gyertya keletkezett a dollárindexben és az euró/dollárban, előbbi 98,4-ről mostanra 97,75-ig, utóbbi 1,1110-ről 1,12-ig változott.Itt a nagy dollárfordulat?


Itt a nagy dollárfordulat?

A dollár csütörtöki fordulata azután történt meg, hogy a Fed szerda esti kamatdöntési közleményében azt jelezte: egyelőre nem nyúl a kamathoz, megfelelőnek tartja.

A zöldhasú gyengülése éppen akkor jött, amikor a forint már újabb kétéves mélypontján járt vele szemben és éppen a 295 körüli ellenállást tesztelte az árfolyam. Ha csak technikailag nézzük: az USD/HUF a 295-ös ellenállásról látványosan lefordult, és most már 291,3-körül jár.Itt a nagy dollárfordulat?

A dollár gyengülése általánosan is jót tesz a feltörekvő piaci devizáknak, így ez a forintot eleve erősítette az euróval szemben. A forint tegnap délután újra tesztelte a 327,5-ös szintet (nyolchavi forintmélypont, ellenállás), majd itt is látványos fordulat következett be, így dupla tető lett az árfolyamban. Jelenleg 326,2-nél álldogál az EURHUF árfolyam a bankközi piacon.Itt a nagy dollárfordulat?


Itt a nagy dollárfordulat?

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

gyar
deloitte logo
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
forint