Előfizetői tartalom

Ráijesztettek Amerikára, be is szakadt a dollár - Hamarosan lépnie kell a Fednek?

Portfolio
Élesen fordult hétfő délután az euró-dollár jegyzés miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindex a vártnál gyengébb lett, ami újabb jele annak, hogy az amerikai gazdaság jelentősen lassul. Emiatt a befektetők egyre erősebben áraznak egy lehetséges Fed-kamatcsökkentést, amire ráerősített tegnap este a jegybank döntéshozója is.

Hétfőn a nap első felében 1,114 körül is járt az euró-dollár jegyzés, majd onnan fordult élesen délután, így ma reggel már 1,127 felett jár. Ennek oka elsősorban az, hogy az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 52,1 pontra esett májusban a várt 53 pont helyett, ez három és féléves mélypontot jelentett, vagyis Donald Trump elnöksége alatt még nem volt ilyen gyenge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés