Jót tehet a forintnak a Fed jelzése
Deviza

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése

Portfolio
Az akár három hét múlva bekövetkező első Fed-kamatcsökkentés a forintnak is segíthet abban, hogy öthetes mélypontjáról vissza tudjon erősödni az euróval szemben, illetve a dollár ellenében még jobban erőre kapjon.
Amint megírtuk: Jerome Powell Fed-elnök, illetve a Fed jegyzőkönyve viszonylag egyértelműen előkészítette a július 31-i, tíz év utáni első kamatvágást, amelyre a dollár mérsékelten gyengült a tegnap délutáni-esti kereskedésben a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben 1,1220-ról 1,1270-ig esett mostanra, az angol fonttal szemben a féléves csúcsot jelentő 1,2440-ről 1,2520-ig gyengült a zöldhasú.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


Jót tehet a forintnak a Fed jelzése
A forint a tegnap délutáni-esti órákban azonban csak átmenetileg tudott erőre kapni a Fed közelgő kamatvágásának hírére, noha az ilyen jelzések elvileg javítják a forint relatív vonzerejét. Az euróval szemben 325,5-326 között hullámzik a forint és ma reggel sincs ebben nagy változás.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése
Amint az alábbi technikai kép mutatja, az emelkedő trendvonal a gyengülés felé terelte a forintot július elején, de ez már csaknem túlzottan intenzív volt (70-es értéket közelítette a napos RSI), így elvileg közel lehet a forint fordulata, azaz újabb erősödési hulláma. Amennyiben ez mégsem történik meg, a 327,7-328 közötti tartomány mutatkozik erős ellenállásnak a szűkülő háromszögben.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése
A dollár gyengülése miatt a dollár/forint jegyzések tegnap ismét a 290 alatti tartományba buktak, ma reggel 289-nél jár a kereskedés a bankközi piacon.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése
Címlapkép forrása: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
mkb fintechlab design summit
Alteo klub
STA_28800
GettyImages-1186510967
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
forint érme