A kamatdöntés sem mozdította ki a holtpontról a forintot
Deviza

A kamatdöntés sem mozdította ki a holtpontról a forintot

Portfolio
A szerdai napot is 325 felett kezdi a forint az euróval szemben, az MNB tegnapi kamatdöntése sem hozott komoly mozgást, mivel a jegybank a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon. Holnap azonban jön az EKB hasonlóan fontos döntése, melyre szintén kiemelten figyelnek a befektetők.
Szerda reggel 325,8-nál járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszálnyi erősödést jelentett a kedd esti árfolyamhoz képest. A magyar deviza tegnap a nap második felében kicsit gyengült miután az MNB a kamatdöntést követő közleményben jelezte, hogy az adószűrt maginfláció emelkedése megtorpanhatott, és a globális jegybankok óvatos politikája a magyar kamatdöntéseket is befolyásolhatja. A Monetáris Tanács a szakértők szerint legkorábban szeptemberben mozdulhat el valamerre, ha addig az EKB és a Fed is a lazítás útjára lép, akkor itthon is fordulhat a szélirány. A dollárral szemben 292,15 körül járt a forint, míg az angol font 363,7-nél járt.

A kamatdöntés sem mozdította ki a holtpontról a forintot
A régióban a lengyel zloty kismértékű gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacon eközben a török líra 0,1 százalékkal tudott erősödni a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén kicsit erősödött.

A dollár nagyot erősödött tegnap, 1,12 alá esett az euróval szembeni jegyzés. Ez egyrészt az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos megállapodásnak volt köszönhető, másrészt erősödnek azok a piaci hangok, melyek szerint az EKB akár már holnapi ülésén kamatcsökkentésről határozhat. Persze a jövő héten a Fed is a lazítás felé mozdulhat a várakozások szerint. Ma reggel 1,115 körül jár az euró-dollár jegyzés, ami gyakorlatilag megegyezik a kedd estivel. A japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödést mutat.

A kamatdöntés sem mozdította ki a holtpontról a forintot
A ma megjelenő adatok közül az előzetes európai bmi-kre lehet érdemes figyelni, hamarosan a francia és a német konjunktúramutatót is megismerhetjük.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1488477983 (1)