Előfizetői tartalom

Brexit: szakad a font - ez még csak a kezdet?

Portfolio
Hétfő délutánig 1%-kal esett az angol font a dollárral szemben és devizapiaci szakértők szerint még további határozott esés jöhet technikai tényezők miatt. Az ok "egyszerű": a befektetők egyre inkább kezdenek hinni abban a forgatókönyvben, hogy beváltja fenyegetését az új brit kormány és tényleg kilépnek akár az EU-val kötött megállapodás nélkül is a közösségből október 31-én. Az aggodalmakat fokozza, hogy ehhez a tervhez egy előrehozott választáson akár új felhatalmazást is szerezhet Boris Johnson új kormányfő, hiszen a friss közvélemény-kutatási adatok alapján neki és a kormánypártnak "áll a zászló".

Kapcsolódó cikkünk2019.07.29A britek többsége szerint még idén előrehozott választások lesznek az országbanVasárnapi lapokban, illetve hétvégi és hétfői interjúkban több vezető Brexit-párti miniszter és maga Boris Johnson is (újra) arra figyelmeztetett: vagy megállapodással, vagy anélkül, de tényleg ki fog lépni az Egyesült Királyság október 31-én az EU-ból. Sőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés