Egyéves mélypontról próbál talpra állni a forint
Deviza

Egyéves mélypontról próbál talpra állni a forint

Portfolio
A hétfői gyengülés után már kevesebb mint egy százaléknyira volt a forint a tavaly nyáron látott történelmi mélypontjától az euróval szemben, de kedd délután kissé erőre kapott és estig 328 közeléből 327,5-ig jutott a bankközi piacon.

Egyéves mélypontról próbál talpra állni a forint

A hétfői forintesés után reggel 328 közelében kezdte a napot a forint az euróval szemben, aztán délelőtt és délután is egy-egy hullámban kissé erősödni tudott egészen 327,4-ig. Jelenleg 327,5 körül járnak a jegyzések a bankközi piacon, azaz még mindig kb. 1%-os távolságra járunk a tavaly nyáron 330,8-nál elért forint történelmi mélyponttól.


Amint az alábbi ábrán látszik: a minapi eséssel a forint felfelé tört ki a berajzolt szűkülő háromszögből, igaz a mai mozgás arra utal, hogy a gyengülés elakadt. Amennyiben erősödés felé hajlana a forint, akkor a 327,3 körüli támaszon át kellene jutnia meggyőzően lefelé, és akkor a háromszög alsó szára lenne a támasz 325 körül. Ha tovább esne a forint, akkor a tavaly szeptemberi 329,2-es, majd a tavaly nyári 330,8-as szint kerülne célkeresztbe.


A forint a dollárral szemben ma és tegnap megközelítette a 295-ös szintet (294,6-nál járt), azaz csaknem új 2,5 éves mélypontra bukott a forint. Ez 294,8 felett történne meg, felette pedig a 295,6-os, majd a 300-as és a 302,2-es szintek kerülnének célkeresztbe.


Szakadó font: 7 hónapja most a legolcsóbb itthonról a londoni út

A megállapodás nélküli Brexittel való fenyegetőzés 28 hónapos mélypontra küldte mára a fontot a dollárral és 22 hónaposra az euróval szemben, mindez pedig még a gyengélkedő magyar forinttal szemben is látványos mozgáshoz vezetett: január közepe óta most a leggyengébb a font, így a nyári nyaralási csúcsszezonban ez most éppen jól jön azoknak, akik egyesült királysági kiutazást választanak. Tovább a cikkhez

Távolodunk a mélyponttól

A nap második felében 327,5 környékére erősödött vissza a forint, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a hétfő esti árfolyamnál.


Közeleg a sosem látott mélypont - Miért a forintra szálltak rá megint a befektetők?

Kedd reggelre kézzelfogható közelségbe került a forint eddigi történelmi mélypontja az euróval szemben, már egy százalékon belül fenyeget a 330,8-as tavaly nyári csúcs. A magyar devizára hónapok óta ugyanazok a tényezők helyeznek nyomást, sok újdonságról most sem tudunk beszámolni, viszont úgy tűnik, hogy a globális monetáris lazítás nem jött jól a forintnak. Tovább a cikkhez

Hajszálra történelmi mélypontjától a forint - Nekifutunk a 330-nak?

Kedd reggel 327,9 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a tegnap esti árfolyammal. Hétfőn érezhetően gyengült a magyar deviza, egy fontos szintet is átvitt a jegyzés, hiszen május második felében 327,5 környékéről fordult a magyar deviza erősödésbe.Hajszálra történelmi mélypontjától a forint - Nekifutunk a 330-nak?

A fenti szint azért is volt kulcsfontosságú, mert innentől nincs komoly ellenállása az eurónak a tavaly júliusban látott 330,8-as történelmi rekordig. Vagyis könnyen lehet, hogy a következő napokban ezt veszi majd célba az árfolyam, ha nem enyhül a nyomás a forinton.Hajszálra történelmi mélypontjától a forint - Nekifutunk a 330-nak?

A dollárral szemben most 294,4-nél jár a forint, míg az angol font a tegnapi után további komoly eséssel kezdett ma reggel is, így 357,55 forintba kerül.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig kismértékben gyengült.

Ma reggelre megtorpant a dollár utóbbi napokban látott erősödése, 1,114 körül jár most az euró-dollár jegyzés, ami még így is minimális süllyedést jelentett hétfő estéhez képest. A befektetők többsége a Fed holnap esti kamatdöntésére figyel, mely jelentősen megbolygathatja a piacot, hiszen a várakozások most egyértelműen kamatcsökkentésről szólnak, csak annak mértéke kérdéses. Ezzel pedig egy tízéves trend fordulhat meg, hiszen a válság óta folyamatosan inkább a monetáris szigorítás volt terítéken.Hajszálra történelmi mélypontjától a forint - Nekifutunk a 330-nak?

Röviden szót ejtettünk már a font további eséséről, az angol deviza ma reggelre a dollárral szemben 0,55 százalékot bukott, így csak az elmúlt egy hétben több mint 2,5 százalékos az esése. Ez annak köszönhető, hogy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a szigetország október végén megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót, a legfrissebb hírek szerint az új brit kormány is erre készül már.Hajszálra történelmi mélypontjától a forint - Nekifutunk a 330-nak?
Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint200117