Előfizetői tartalom

Szakadó font: 7 hónapja most a legolcsóbb itthonról a londoni út

Portfolio
A megállapodás nélküli Brexittel való fenyegetőzés 28 hónapos mélypontra küldte mára a fontot a dollárral és 22 hónaposra az euróval szemben, mindez pedig még a gyengélkedő magyar forinttal szemben is látványos mozgáshoz vezetett: január közepe óta most a leggyengébb a font, így a nyári nyaralási csúcsszezonban ez most éppen jól jön azoknak, akik egyesült királysági kiutazást választanak.

Kedd estére 357 forintig esett a bankközi piacon egy angol font ára, amire január közepe óta nem volt példa. Mivel számos devizapiaci elemző azt jelzi előre, hogy még tovább fog esni a font a Brexit-körüli félelmek miatt, így könnyen kialakulhat 352 alatti árfolyam is, ami már másfél éves forint csúcsot, font mélypontot jelentene.Amint tegnap összefoglaltuk: a Boris Johnson-vezette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés