Nagyot ment tegnap a forint - Jöhet a további erősödés
Deviza

Nagyot ment tegnap a forint - Jöhet a további erősödés

Portfolio
Csütörtök reggel még az volt a kérdés, át tudja-e vinni a forint a 325-ös szintet, aztán mindenkire rácáfolva könnyedén győzte le a lélektanilag fontos határt és ezzel egy fontos trendvonalon is átment a forint az erősödés irányába. Utóbbi afelé mutat, hogy tovább erősödhet a forint, igaz nagy kérdés, hogy erre a nemzetközi befektetői hangulat ingadozása alkalmat ad-e.

Jöhet a további erősödés

A forint a tegnapi erősödéssel és azzal, hogy ma reggel stabil volt, azt bizonyította, hogy sikerült tartósan az alábbi grafikonon berajzolt emelkedő trendvonalat letörnie. Ez a technikai elemzés szabályai alapján további forinterősödés felé mutat. Ha ez így lesz, akkor a következő fontosabb támasz szint az EURHUF-ban a 322-es szint lehet, ott húzódik a 200 napos mozgóátlag. Amennyiben újra a gyengülés felé mozdulna a forint, a 328-as minapi tetőt érdemes figyelni az árfolyamban. Reggel óta egyébként már volt egy kb. 30 filléres forintgyengülés, azaz a 324-es szintet egyelőre nem tudta még elérni a forint.
Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

Péntek reggel 324,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A tegnap nagy erősödés 326 közeléből hozta le egészen eddig az euró árfolyamát. Látszólag semmi oka nem volt a forintnak a jó teljesítményre, elsősorban a nemzetközi hangulat mozgatta az árfolyamot, a befektetők megint félretették kicsit az aggodalmaikat. Persze az utóbbi hetek ingadozásából kiindulva ez a hangulat bármikor újra megváltozhat a forint ellenében. A dollárral szemben most 289,74-nél járunk, míg az angol font 351,7 forintba kerül.Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, de a forint az utóbbi napokban egyértelműen felülteljesítő volt, hiszen a versenytársak minimális gyengülése mellet egy százalékkal erősödött az elmúlt egy hétben. A feltörekvő piacokon a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár árfolyam tegnap este megint 1,12 alá bukott, vagyis a dollárnak sikerült kicsit erősödnie, de egyelőre nem látszik, mitől lehetne ez tartós. Ma reggel megint inkább az euró mutat minimális erősödést, így 1,1187-nél jár a jegyzés. A japán jen további 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig stagnálással kezdte a napot.Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?
Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint200117