Nagyot ment tegnap a forint - Jöhet a további erősödés
Deviza

Nagyot ment tegnap a forint - Jöhet a további erősödés

Portfolio
Csütörtök reggel még az volt a kérdés, át tudja-e vinni a forint a 325-ös szintet, aztán mindenkire rácáfolva könnyedén győzte le a lélektanilag fontos határt és ezzel egy fontos trendvonalon is átment a forint az erősödés irányába. Utóbbi afelé mutat, hogy tovább erősödhet a forint, igaz nagy kérdés, hogy erre a nemzetközi befektetői hangulat ingadozása alkalmat ad-e.

Jöhet a további erősödés

A forint a tegnapi erősödéssel és azzal, hogy ma reggel stabil volt, azt bizonyította, hogy sikerült tartósan az alábbi grafikonon berajzolt emelkedő trendvonalat letörnie. Ez a technikai elemzés szabályai alapján további forinterősödés felé mutat. Ha ez így lesz, akkor a következő fontosabb támasz szint az EURHUF-ban a 322-es szint lehet, ott húzódik a 200 napos mozgóátlag. Amennyiben újra a gyengülés felé mozdulna a forint, a 328-as minapi tetőt érdemes figyelni az árfolyamban. Reggel óta egyébként már volt egy kb. 30 filléres forintgyengülés, azaz a 324-es szintet egyelőre nem tudta még elérni a forint.
Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

Péntek reggel 324,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A tegnap nagy erősödés 326 közeléből hozta le egészen eddig az euró árfolyamát. Látszólag semmi oka nem volt a forintnak a jó teljesítményre, elsősorban a nemzetközi hangulat mozgatta az árfolyamot, a befektetők megint félretették kicsit az aggodalmaikat. Persze az utóbbi hetek ingadozásából kiindulva ez a hangulat bármikor újra megváltozhat a forint ellenében. A dollárral szemben most 289,74-nél járunk, míg az angol font 351,7 forintba kerül.Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, de a forint az utóbbi napokban egyértelműen felülteljesítő volt, hiszen a versenytársak minimális gyengülése mellet egy százalékkal erősödött az elmúlt egy hétben. A feltörekvő piacokon a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár árfolyam tegnap este megint 1,12 alá bukott, vagyis a dollárnak sikerült kicsit erősödnie, de egyelőre nem látszik, mitől lehetne ez tartós. Ma reggel megint inkább az euró mutat minimális erősödést, így 1,1187-nél jár a jegyzés. A japán jen további 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig stagnálással kezdte a napot.Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint ötszázas bankjegy