Megállította a forintesést egy fontos szint
Deviza

Megállította a forintesést egy fontos szint

Portfolio
Az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek szerdán meredek hangulatromlást váltottak ki világszerte a pénz- és tőkepiacokon, és csütörtökön is további hangulatromlás volt főként amiatt, mert a kínaiak visszatámadással fenyegették meg az Egyesült Államokat a kereskedelmi háborúban. A forint délelőtt még 326 fölé esett az euróval szemben, de ez csak percekig tartott, aztán délután kissé erősödni tudott, így a napos grafikonon a jelek szerint megállította az esést egy fontos szint. Mivel lendületben a dollár a főbb devizákkal szemben, így vele szemben 293 fölé lendült az árfolyam.

Megállította a forintesést egy fontos szint

A napos grafikon alapján megállította a forintesést a berajzolt emelkedő trendvonal 325,8 körül az euróval szemben, igaz napközben többször is járt 326 felett az árfolyam. Kora este 325,5 körül jár a kereskedés a bankközi piacon.
A dollár két délutáni erős amerikai makroadatra (kiskereskedelem, Philadephiai Fed-index) lendületbe jött, 1,11-ig ugrott az euróval szemben, ami tíznapos csúcs. A dollár erősödése és a forint gyengélkedése együtt 293 feletti dollárárfolyamhoz vezetett a bankközi piacon.


Az állampapírok másodpiacán a referenciahozamok szintjén volt egy kis korrekció, miután az elmúlt napokban meredek hozamesés volt. Ma az ÁKK adatai szerint az 5-20 éves szegmensben 4-9 bázispontos hozamemelkedés következett be a kötvényaukciók után.


Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Az irányadó európai részvényindexek nagyot estek délelőtt, miután a befektetők kifejezetten rosszul fogadták, hogy az USA által korábban bejelentett, további 300 milliárd dollárnyi kínai terméket sújtó amerikai importvám után Kína ma ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A DAX és francia tőzsde a délelőtti nagy esés egy részét azonban a csütörtöki piaczárás felé közeledve ledolgozta, míg a magyar tőzsde mérsékelt mínuszban zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített ma a leggyengébben. Tovább a cikkhez

Beszakadtak a hozamok,sosem jutott ilyen olcsón pénzhez Magyarország

Az elmúlt napokban a másodpiacon már láthattuk a magyar hozamok jelentős csökkenését, az ÁKK csütörtöki aukcióján is megmutatkozott ez, minden korábbinál olcsóbban tudott forrást bevonni Magyarország. Tovább a cikkhez

Néhány órán belül olyan döntések jönnek, melyekkel még nagyobb sztár lehet Magyarország

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a hitelminősítők is elismerték a magyar gazdaság teljesítményét, hiszen a bóvli kategóriából fokozatosan lépdeltünk felfelé addig, amíg mára befektetésre ajánlott ország lettünk. Most pénteken akár azt a csodát is teljesíthetjük, hogy egyszerre két nagy hitelminősítő javít a besorolásunkon, bár erre azért kicsi az esély. Egyelőre leginkább a változó nemzetközi hangulat szól ellenünk, a szakemberek is kiemelhetik, hogy a magyar gazdaság biztos lábakon áll. Tovább a cikkhez

Tovább gyengül a forint, 326 közelében az euró

A reggeli kezdeti erősödés után újra esésbe fordult a forint: az előbb 326 fölé ugrott az euróval szembeni árfolyam, most 325,9 körül ingadozik a kereskedés. A dollárral szembeni kurzus 292 körül ingadozik a bankközi piacon.


Mindez azt jelenti, hogy egyhetes mélypontra bukott a forint és közben elkezdte tesztelni az alábbi második ábrán berajzolt emelkedő trendvonalat alulról. A technikai elemzés szabályai szerint annak kéne történnie, hogy a trendvonal alulról történő visszatesztje után lefordul az EURHUF, azaz erősödni kezd a forint.


Nemcsak a forint, hanem a lengyel zloty is kapott egy ütést az imént, ráadásul a lengyel deviza már ma is 0,4%-os gyengülésnél jár, míg a forint csak 0,1%-osnál. A zloty tegnap egyébként 13 hónapos csúcsról fordult a gyengülés irányába az euróval szemben, így ott emiatt is nagyobb lehet most az esés.


Kifulladt a forint ereje tegnap - Mi lesz velünk a nemzetközi viharban?

Csütörtök reggel 325,54-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális változást jelentett tegnap estéhez képest. Ha azonban hozzátesszük, hogy szerda reggel 323 közelében is járt a jegyzés, akkor érezhető a gyengülés. Persze az előtte lévő napokban sokat erősödött a forint, így várható volt előbb-utóbb egy korrekció az árfolyamban. A következő időszak legfontosabb kérdése az lehet, hogy a nemzetközi kockázatkerülés milyen hatással lesz majd a magyar devizára, egyelőre a recessziós félelmek miatt mindenki állampapírba próbál menekülni. A dollár jegyzése most 292-nél jár, míg az angol font 352,13 forintba kerül.Kifulladt a forint ereje tegnap - Mi lesz velünk a nemzetközi viharban?

Egyelőre a régióban is minimális elmozdulással indul a nap, a lengyel zloty egyelőre stagnál a tegnapi nagyobb gyengülése után, míg a cseh korona szintén alig mozdult reggel. A feltörekvő piacokon a török líra majdnem egy százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,8 százalékot javított.

A dollár tegnap próbált még egy kicsit erősödni az euróval szemben, miközben a befektetők igyekeztek állampapírba menekülni. A piac jelenleg közelgő recessziót áraz, egészen extrém mozgásokat látni a kötvénypiacon. Az euró-dollár most 1,115 körül jár, ami 0,1 százalékos emelkedést jelent tegnaphoz képest. A japán jen közben alig mozdult ma reggelre, míg az angol font szintén stagnálással nyitott.Kifulladt a forint ereje tegnap - Mi lesz velünk a nemzetközi viharban?
Frankfurt Stock Exchange
robots welding in a car factory
Private Health Forum
shutterstock_1077839366
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
shutterstock_1467481148
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)