Lassan megint tavalyi mélypontja fenyegeti a forintot
Deviza

Lassan megint tavalyi mélypontja fenyegeti a forintot

Portfolio
Alapvetően továbbra is 325 körül ingadozik a forint jegyzése az euróval szemben, most éppen a romló hangulatnak köszönhetően megint felfelé lendült kicsit túl ezen a magyar deviza. Ezzel pedig egy százalékon belülre került tavaly nyáron látott történelmi csúcsától az árfolyam. Közben a dollár szép csendben idei csúcsára kapaszkodott kedden, ma reggel is 1,11 alatt indítja a napot.
Szerda reggel 327,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a tegnap esti árfolyammal. Amíg mi nemzeti ünnepet tartottunk, tegnap lemondott az olasz kormányfő, ami egy kis gyengülést a forint piacára is hozott. Messzebbről nézve az látszik, hogy hetek óta 325 körül ingadozik az árfolyam nagyobb kilengésekkel, most éppen felfelé lendült túl ezen a középértéken. Az figyelmeztető jel, hogy 328 körül volt a magyar deviza idei mélypontja, ami ma reggel elérhető közelségben volt. Onnan már csak a tavaly nyáron látott 330 feletti történelmi rekord látszik az euró-forint árfolyamban. A dollárral szemben ma reggel 295,14-nél jártunk, míg az angol font 358,5 forintba került.

Lassan megint tavalyi mélypontja fenyegeti a forintot
A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdi a napot, vagyis kivárás jellemzi a piacokat. A feltörekvő devizák közül eközben a törtök líra minimális gyengülésben van, a dél-afrikai rand viszont 0,3 százalékot tudott javítani a dollárral szemben.

Az amerikai deviza egyébként kedden idei csúcsára erősödött az euróval szemben, és a mai kereskedést is 1,11 alatt kezdi a jegyzés. Most 1,1095-nél jár az árfolyam, melyet a következő napokban elsősorban Jerome Powell Fed-elnök pénteki beszéde mozgathat meg. A befektetők próbálnak minden apró információba belekapaszkodni, így most az amerikai jegybank elnökére vár a piac. A japán jen ma reggel 0,2 százalékos gyengülésben volt a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Lassan megint tavalyi mélypontja fenyegeti a forintot
china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1478895416