Éves mélypontjáról esik tovább a forint
Deviza

Éves mélypontjáról esik tovább a forint

Portfolio
A gyengülés felé mozdult csütörtökön délelőtt a forint az euróval szemben, így a 328-as szintet is megközelítette a jegyzés. Délután át is lépte ezt a határt az euróval szembeni jegyzés, és már csak egy hajszálra van a 330-as lélektani határtól.

Éves mélypontjáról esik tovább a forint

Délután újabb lökést kapott az euró-forint árfolyam, ami így megint átvitte a 328-as szintet, és 328,5 felé közelít.


Ma a zloty is gyengül. a lengyel fizetőszköznél hosszabb ideje tart ez a trend, egy hónap alatt 3%-ot veszített az értékéből.


Elemzők elsősorban a német gazdaság lassulásával magyarázzák a régiós devizák gyengülését.

Idei mélypont, 328 felett

Mostanra 328 fölé gyengült a forint az euróval szemben, ami új idei mélypontot jelent a magyar deviza szempontjából. Most 328,14-nél jár az euró jegyzése, ami 0,2%-kal magasabb a tegnapinál. A nagy kérdés, hogy innen lesz-e még visszaút a 330-as szint előtt.


Idei mélypontjánál billeg a forint

Délelőttre 327,8-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez ugyan csak 0,1%-kal magasabb a szerdai árfolyamnál, azonban kulcsontosságú, hiszen augusztus elején innen fordult erősödésbe a magyar deviza, vagyis közel vagyunk az idei forintmélyponttól. Emellett ismét belátható közelségbe került a tavaly nyáron látott 330 feletti árfolyam is.


Nem tudja a forint, merre induljon

Csütörtök reggel 327,37 körül járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a szerda esti árfolyammal. Az utóbbi napokban a magyar deviza alig mozdult, amiben szerepe lehetett annak is, hogy a hét elején nálunk nemzeti ünnep volt, most pedig a rövid hét miatt lehet a szokásosnál alacsonyabb a forgalom a piacon. A dollárral szemben 295,58-nál járunk, míg az angol font most 358,2 forintba kerül.Nem tudja a forint, merre induljon

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,15 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona egyelőre a forinthoz hasonlóan stagnál. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,65%-os gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig majdnem fél százalékot veszített.

A dollár ereje egyelőre nem csillapodik, tegnap estére megint 1,11 alá erősödött az amerikai deviza az euróval szemben. A befektetők elsősorban a Fed jelzéseire figyelnek a következő napokban, mivel ma kezdődik az amerikai jegybank nagy éves konferenciája, melyen pénteken Jerome Powell elnök is beszédet mond. A várakozások szerint igyekszik majd tisztázni néhány fontos kérdést a legutóbbi kamatcsökkentés után, megpróbálhat megint a tartós lazítási ciklus és a nyomott infláció között lavírozni. A japán jen ma reggelre 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékkal gyengült.Nem tudja a forint, merre induljon
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1277173258