330 felé szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett
Deviza

330 felé szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett

Portfolio
Az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kétéves mélyponton járt ma a forint a hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban, amelyet az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb és újabb fejezetei váltottak ki. A jelek szerint a Fed-elnök délutáni beszédével kapcsolatban túlzottan felfokozottak voltak a várakozások, viszont Trump őt sem kímélte ma délutáni Twitter-rohama során, ahogy a kínaiakat sem.

Újra megjelent a recessziós jel: kezdjünk aggódni?

Augusztusban már másodszor fordul elő az, ami 10 éve volt utoljára: a 10 éves amerikai államkötvény hozama a 2 éves hozam alá bukott ma. Tovább a cikkhez

296 közelében a dollár

Pár perce a 329,5-öt is megütötte a forint az euróval szemben, de a dollárral szembeni jegyzés is közelít a 296-hoz:


329,3-nál a forint

Tovább gyengül a forint az euróval szemben, jelenleg 329,26-nál jár az euróval szemben a magyar deviza. A dollárral szemben egyelőre marad a 295-296 forintos szint.


Trumpnál elszakadt a cérna: még ma visszacsap Kínának

Záporoznak Donald Trump Twitter-bejegyzései azt követően, hogy Kína bejelentette: megemeli egyes amerikai termékek esetén a fizetendő vámot. Trump szemében az csak tetőzte a dolgot, hogy a Fed állítása szerint ma sem csinált semmit, így ígérete szerint még ma válaszlépésre számíthat tőle Kína. Tovább a cikkhez

Mélypont körül szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett

Még ma délután visszavág a kínaiak által ma bejelentett kínai vámtarifa-emelésre Donald Trump - jelezte röviddel ezelőtt a Twitteren, miközben a Fed-elnököt is bírálta, hogy ma sem csinált semmit (csak beszédet tartott). A hírre a dollár szakadni kezdett, hiszen így biztosra vehető, hogy a kereskedelmi háború további durvulása miatt a Fed tényleg kénytelen lesz gyorsan kamatot vágni. Mivel ez nyilván növeli a globális recessziós félelmeket is, a feltörekvő piaci devizák is szenvednek a globális rossz hangulatban, így a forint is kapott még egy ütést és az euróval szemben már 329-nél jár. A dollár esése miatt vele szemben továbbra is 295,5-296 között hullámzik a kereskedés, noha kora délután 297 felett is járt a kurzus.
Megszólalt Powell, de Trump ellopta a show-t

Magyar idő szerint délután négykor kezdte beszédét Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke. Nem csak a piac, hanem Donald Trump várakozásai is komolyak voltak. Tovább a cikkhez

Ütöttek még egyet a forinton a kínai hírre

A kínai "válaszcsapás" hírére, miszerint több ezer termék esetén emeli az amerikai importvámot, rögtön romlani kezdett a nemzetközi befektetői hangulat és a forinton is ütöttek egyet. Az imént az euróval szemben átmenetileg 328,8-nál járt a kereskedés, ami új egyéves forintmélypontot jelent, a dollár ellenében pedig 296,8 körül jár az árfolyam, azaz továbbra is 2,5 éves mélypontnál jár a magyar fizetőeszköz.


Itt a válaszcsapás Kínától a kereskedelmi háborúban!

Összesen 5078 amerikai importtermék kapcsán 5-10%-ra emeli Kína a vám mértékét, amely lépések szeptember 1-től, illetve december 15-től lesznek hatályosak és összesen 75 milliárd dollárnyi amerikai importterméket érintenek - jelentette be a napokban már meglebegtetett lépés után a konkrét döntést a kínai kereskedelmi tárca. A hírre azonnal megütötték a tőzsdéket és a forintot is. Tovább a cikkhez

Már csak 3 forint és itt a 300-as dollárárfolyam

Kezd lendületbe jönni a dollár az euróval szemben kora délután: a jegyzések 1,1050-ig süllyedtek, azaz 25 pipre vagyunk attól, hogy új bő kétéves dollárcsúcsról beszélhessünk. Mivel a forint közben továbbra is 328,3 körül oldalaz az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések átlépték felfelé a 297-es szintet is, azaz újabb 2,5 éves mélypontra bukott a forint. A régióban a cseh korona és a lengyel zloty továbbra is jól tartja magát, azaz most a forint látszik minimálisan alultejesítőnek.


Tovább esik a forint - Itt a 2,5 éves mélypont a dollárral szemben

A reggeli stabil kezdés után délelőtt volt egy forintesési hullám, amelynek keretében az euróval szemben 328,6-ig, a dollárral szemben 296,9-ig esett és így rendre egyéves, illetve 2,5 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz. A régiós devizák közül a zloty stabil az euróval szemben, a cseh korona minimálisan erősödött, így a forint esése most picit megint kilóg a régiós mozgásokból.
Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Péntek reggel 328,2-nél kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelent tegnaphoz képest. Csütörtökön mérsékelten gyengült a magyar deviza, a pechünk az volt, hogy ezzel pont idei mélypontjára esett. Ha innen nem tud visszakorrigálni, akkor felfelé már csak a lélektanilag fontos 330-as szint és a tavaly nyáron látott 330,8-as történelmi forintmélypont jelenthet megállót. A dollárral szemben most 296,45-nél járunk, ott szintén közeleg a kritikus 300-as szint, míg az angol font reggel 362,33 forintba kerül.Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Egyelőre a régióban is csendesen indul a nap, pedig érdemes lesz figyelni elsősorban a lengyel zlotyra is, hiszen tegnap is a lengyel deviza húzta magával lefelé a forintot is. Most egyelőre minimális elmozdulás látszik a zloty és a cseh korona esetében is. Közben a feltörekvő piacon a török líra sem mozdult érdemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben.

A dollár is tovább kapaszkodik az euróval szemben, reggel 1,1067-nél jár az árfolyam, ami 0,1 százalékos erősödést jelent tegnaphoz képest. Vagyis ott is közeleg egy kritikus szint 1,10-nél, amire érdemes lehet figyelni. Közben a japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdi a napot a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékkal esett vissza.Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Láthattuk, hogy pattanásig feszült a piac, a forint és a dollár árfolyamában is kritikus szintek fenyegetnek. Éppen ezért kiemelten érdemes lesz figyelni Jerome Powell Fed-elnök beszédét magyar idő szerint délután négykor, mely akár az áttörést is meghozhatja. Ha a jegybankár a vártnál keményebb hangot üt meg és lelombozza a további kamatvágásra számító befektetőket, akkor a dollár tovább mehet, akár az 1,10 is veszélyben lehet, illetve abban az esetben a forint is a 330-cal kacérkodhat.

brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
shutterstock_1457337218