330 felé szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett
Deviza

330 felé szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett

Portfolio
Az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kétéves mélyponton járt ma a forint a hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban, amelyet az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb és újabb fejezetei váltottak ki. A jelek szerint a Fed-elnök délutáni beszédével kapcsolatban túlzottan felfokozottak voltak a várakozások, viszont Trump őt sem kímélte ma délutáni Twitter-rohama során, ahogy a kínaiakat sem.

Újra megjelent a recessziós jel: kezdjünk aggódni?

Augusztusban már másodszor fordul elő az, ami 10 éve volt utoljára: a 10 éves amerikai államkötvény hozama a 2 éves hozam alá bukott ma. Tovább a cikkhez

296 közelében a dollár

Pár perce a 329,5-öt is megütötte a forint az euróval szemben, de a dollárral szembeni jegyzés is közelít a 296-hoz:


329,3-nál a forint

Tovább gyengül a forint az euróval szemben, jelenleg 329,26-nál jár az euróval szemben a magyar deviza. A dollárral szemben egyelőre marad a 295-296 forintos szint.


Trumpnál elszakadt a cérna: még ma visszacsap Kínának

Záporoznak Donald Trump Twitter-bejegyzései azt követően, hogy Kína bejelentette: megemeli egyes amerikai termékek esetén a fizetendő vámot. Trump szemében az csak tetőzte a dolgot, hogy a Fed állítása szerint ma sem csinált semmit, így ígérete szerint még ma válaszlépésre számíthat tőle Kína. Tovább a cikkhez

Mélypont körül szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett

Még ma délután visszavág a kínaiak által ma bejelentett kínai vámtarifa-emelésre Donald Trump - jelezte röviddel ezelőtt a Twitteren, miközben a Fed-elnököt is bírálta, hogy ma sem csinált semmit (csak beszédet tartott). A hírre a dollár szakadni kezdett, hiszen így biztosra vehető, hogy a kereskedelmi háború további durvulása miatt a Fed tényleg kénytelen lesz gyorsan kamatot vágni. Mivel ez nyilván növeli a globális recessziós félelmeket is, a feltörekvő piaci devizák is szenvednek a globális rossz hangulatban, így a forint is kapott még egy ütést és az euróval szemben már 329-nél jár. A dollár esése miatt vele szemben továbbra is 295,5-296 között hullámzik a kereskedés, noha kora délután 297 felett is járt a kurzus.
Megszólalt Powell, de Trump ellopta a show-t

Magyar idő szerint délután négykor kezdte beszédét Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke. Nem csak a piac, hanem Donald Trump várakozásai is komolyak voltak. Tovább a cikkhez

Ütöttek még egyet a forinton a kínai hírre

A kínai "válaszcsapás" hírére, miszerint több ezer termék esetén emeli az amerikai importvámot, rögtön romlani kezdett a nemzetközi befektetői hangulat és a forinton is ütöttek egyet. Az imént az euróval szemben átmenetileg 328,8-nál járt a kereskedés, ami új egyéves forintmélypontot jelent, a dollár ellenében pedig 296,8 körül jár az árfolyam, azaz továbbra is 2,5 éves mélypontnál jár a magyar fizetőeszköz.


Itt a válaszcsapás Kínától a kereskedelmi háborúban!

Összesen 5078 amerikai importtermék kapcsán 5-10%-ra emeli Kína a vám mértékét, amely lépések szeptember 1-től, illetve december 15-től lesznek hatályosak és összesen 75 milliárd dollárnyi amerikai importterméket érintenek - jelentette be a napokban már meglebegtetett lépés után a konkrét döntést a kínai kereskedelmi tárca. A hírre azonnal megütötték a tőzsdéket és a forintot is. Tovább a cikkhez

Már csak 3 forint és itt a 300-as dollárárfolyam

Kezd lendületbe jönni a dollár az euróval szemben kora délután: a jegyzések 1,1050-ig süllyedtek, azaz 25 pipre vagyunk attól, hogy új bő kétéves dollárcsúcsról beszélhessünk. Mivel a forint közben továbbra is 328,3 körül oldalaz az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések átlépték felfelé a 297-es szintet is, azaz újabb 2,5 éves mélypontra bukott a forint. A régióban a cseh korona és a lengyel zloty továbbra is jól tartja magát, azaz most a forint látszik minimálisan alultejesítőnek.


Tovább esik a forint - Itt a 2,5 éves mélypont a dollárral szemben

A reggeli stabil kezdés után délelőtt volt egy forintesési hullám, amelynek keretében az euróval szemben 328,6-ig, a dollárral szemben 296,9-ig esett és így rendre egyéves, illetve 2,5 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz. A régiós devizák közül a zloty stabil az euróval szemben, a cseh korona minimálisan erősödött, így a forint esése most picit megint kilóg a régiós mozgásokból.
Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Péntek reggel 328,2-nél kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelent tegnaphoz képest. Csütörtökön mérsékelten gyengült a magyar deviza, a pechünk az volt, hogy ezzel pont idei mélypontjára esett. Ha innen nem tud visszakorrigálni, akkor felfelé már csak a lélektanilag fontos 330-as szint és a tavaly nyáron látott 330,8-as történelmi forintmélypont jelenthet megállót. A dollárral szemben most 296,45-nél járunk, ott szintén közeleg a kritikus 300-as szint, míg az angol font reggel 362,33 forintba kerül.Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Egyelőre a régióban is csendesen indul a nap, pedig érdemes lesz figyelni elsősorban a lengyel zlotyra is, hiszen tegnap is a lengyel deviza húzta magával lefelé a forintot is. Most egyelőre minimális elmozdulás látszik a zloty és a cseh korona esetében is. Közben a feltörekvő piacon a török líra sem mozdult érdemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben.

A dollár is tovább kapaszkodik az euróval szemben, reggel 1,1067-nél jár az árfolyam, ami 0,1 százalékos erősödést jelent tegnaphoz képest. Vagyis ott is közeleg egy kritikus szint 1,10-nél, amire érdemes lehet figyelni. Közben a japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdi a napot a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékkal esett vissza.Ránk ijesztett a forint - Nincs megállás a történelmi mélypontig?

Láthattuk, hogy pattanásig feszült a piac, a forint és a dollár árfolyamában is kritikus szintek fenyegetnek. Éppen ezért kiemelten érdemes lesz figyelni Jerome Powell Fed-elnök beszédét magyar idő szerint délután négykor, mely akár az áttörést is meghozhatja. Ha a jegybankár a vártnál keményebb hangot üt meg és lelombozza a további kamatvágásra számító befektetőket, akkor a dollár tovább mehet, akár az 1,10 is veszélyben lehet, illetve abban az esetben a forint is a 330-cal kacérkodhat.

china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1478895416