Előfizetői tartalom

Csak idő kérdése a rekordgyenge forint

Portfolio
Ha nem romlik tovább a nemzetközi hangulat, akkor a következő hetekben talán megállhat a forint gyengülése a jelenlegi 330 körüli szintnél, hosszabb távon azonban kismértékben, de trendszerűen gyengülhet a magyar deviza - véli Németh Dávid, a K&H Bank elemzője. Így szerinte csak idő kérdése, mikor látunk a tavaly nyári 330,8-nál magasabb euróárfolyamot.

A forint az utóbbi napokban gyengült, az euró árfolyama elérte a 330 forintos szintet. Ez a forintgyengülés azonban nem befolyásolja olyan mértékben az inflációs pályát, hogy a jegybanknak azonnal reagálnia kellene rá. A forintgyengülésben elsősorban a változékony nemzetközi hangulat játszotta a főszerepet. Többek között az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés