Ez már történelem: 330 felett az euró
Deviza

Ez már történelem: 330 felett az euró

Portfolio
Szerda délelőtt tovább esett a forint a megállapodás nélküli Brexit esélyének növekedése és az általánosan borongós nemzetközi befeketetői hangulat mellett és kora délután át is lépte a kerek 330-as szintet az euró jegyzése.

Fontosabb részletek
  • Az amerikai-kínai kereskedelmi háború és a Brexit körüli bizonytalanság általánosan nyomasztja a befektetői hangulatot a világban
  • A német gazdaság recesszió felé halad, mindez pedig a gazdaságilag nyitottabb országokat, mint Magyarország, kedvezőtlenebb gazdasági helyzetbe hozza
  • Közben a feltörekvő piacok közül az egyik legnagyobb negatív reálkamattal a magyar eszközök rendelkeznek
  • Mindez együttesen ássa alá a forint erejét

330 felett tölti az éjszakát az euró

Nincs érdemi forinterősödés az esti órákban sem, így a jelek szerint 330 feletti szinten tölti az éjszakát az euró/forint árfolyam. Ilyen egyszer fordult elő eddig: tavaly július elején egy hétfő napon éjszaka is kissé 330 felett ragadt az árfolyam, majd kedden (a kamatemelési várakozások felerősödése mellett) megugrott a forint.


Ilyet csak egyszer csinált a forint a történelemben, mint ma

Idáig csak egyszer, tavaly július elején történt az meg, hogy a bankközi kereskedés aktív időszakában, délután 5 órakor a 330 feletti szinten járt az euró a forinttal szemben. Ma ugyanez történt, azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy a kulcsfontosságú szint felett "zárt" a forint - másodszor a történelemben. Tovább a cikkhez

Ez már történelem: 330 felett az euró

Több mint fél órája lényegében folyamatosan a 330-as szint felett ragadt a forint az euróval szemben. A történelmi forintmélypont azonban még nem alakult ki, az csak 330,8 feletti árfolyamnál következne be. Furcsa egyébként, hogy nem egy felszúrás történt az árfolyamban a 330-as szint fölé, majd gyors "lehullás", hanem lényegében a kerek szint felett stabilizálódott. Ez afelé mutat, hogy rövid távon meglehet az új történelmi forintmélypont. Tavaly július elején egyébként csak néhány óráig volt 330 felett az árfolyam, azaz ezt a történelmi helyzetet most elkezdtük megismételni.
A forint az egyébként erősebb dollárral szemben is szenved, hiszen 298 körül jár az árfolyam. Itt tehát a kerek 300-as szintet közelítjük, de a történelmi forintmélypont itt még "messzebb" van, hiszen arról csak 302,5 felett beszélhetnénk. A forint a dollárral szemben 2,5 éves mélyponton jár jelenleg.


Felébredt Amerika, ami nem jó hír a forintnak

Íme a grafikon, amin a 330 feletti euróárfolyamot be tudjuk mutatni:


A legnagyobb kérdés most az, hogy voltak-e beállítva stopok ennél a kritikus szintnél, hiszen ha azokat kiütik, akkor felgyorsulhat az forintesés az új történelmi mélypont felé.

Birkózik a 330-cal az euró

Szerda délelőtt 330-ig gyengült a forint, most is ennél a kritikus szintnél ingadozik a jegyzés. Ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest.


A dollárral szemben is hasonló mértékben gyengülünk, a 297,4-es árfolyam, ami 2017 eleje óta nem látott magasságot jelent.


Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön

Szerda reggel 329,43-nál járt a forint az euróval szemben, ez alig jelentett változást tegnap estéhez képest. A keddi kereskedés második felében mozdult a gyengülés felé a magyar deviza, estére a 330-as lélektani határt is megközelítette az euró jegyzése. Innen pedig már csak egy lépés a 330,8-as történelmi rekordárfolyam, ehhez elég lenne egy kisebb negatív hír a világból, az utóbbi hetekben elsősorban a nemzetközi hírek mozgatták az árfolyamot. A dollárral szemben 297,13-nál járunk, míg az angol font most 364,7 forintba kerül.Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön

A régióban sem látunk egyelőre nagy mozgást, de a forint számára rossz hír, hogy a lengyel zloty és a cseh korona is kismértékű gyengüléssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal esett vissza a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengülést mutat.

A dollár ereje a jelek szerint nem csillapodik, csak átmenetileg billent meg az amerikai deviza. A szerdai napot már ismét 1,11 alatt kezdi a dollár, miközben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,2 százalékkal gyengült.Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy