Ez már történelem: 330 felett az euró
Deviza

Ez már történelem: 330 felett az euró

Portfolio
Szerda délelőtt tovább esett a forint a megállapodás nélküli Brexit esélyének növekedése és az általánosan borongós nemzetközi befeketetői hangulat mellett és kora délután át is lépte a kerek 330-as szintet az euró jegyzése.

Fontosabb részletek
  • Az amerikai-kínai kereskedelmi háború és a Brexit körüli bizonytalanság általánosan nyomasztja a befektetői hangulatot a világban
  • A német gazdaság recesszió felé halad, mindez pedig a gazdaságilag nyitottabb országokat, mint Magyarország, kedvezőtlenebb gazdasági helyzetbe hozza
  • Közben a feltörekvő piacok közül az egyik legnagyobb negatív reálkamattal a magyar eszközök rendelkeznek
  • Mindez együttesen ássa alá a forint erejét

330 felett tölti az éjszakát az euró

Nincs érdemi forinterősödés az esti órákban sem, így a jelek szerint 330 feletti szinten tölti az éjszakát az euró/forint árfolyam. Ilyen egyszer fordult elő eddig: tavaly július elején egy hétfő napon éjszaka is kissé 330 felett ragadt az árfolyam, majd kedden (a kamatemelési várakozások felerősödése mellett) megugrott a forint.


Ilyet csak egyszer csinált a forint a történelemben, mint ma

Idáig csak egyszer, tavaly július elején történt az meg, hogy a bankközi kereskedés aktív időszakában, délután 5 órakor a 330 feletti szinten járt az euró a forinttal szemben. Ma ugyanez történt, azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy a kulcsfontosságú szint felett "zárt" a forint - másodszor a történelemben. Tovább a cikkhez

Ez már történelem: 330 felett az euró

Több mint fél órája lényegében folyamatosan a 330-as szint felett ragadt a forint az euróval szemben. A történelmi forintmélypont azonban még nem alakult ki, az csak 330,8 feletti árfolyamnál következne be. Furcsa egyébként, hogy nem egy felszúrás történt az árfolyamban a 330-as szint fölé, majd gyors "lehullás", hanem lényegében a kerek szint felett stabilizálódott. Ez afelé mutat, hogy rövid távon meglehet az új történelmi forintmélypont. Tavaly július elején egyébként csak néhány óráig volt 330 felett az árfolyam, azaz ezt a történelmi helyzetet most elkezdtük megismételni.
A forint az egyébként erősebb dollárral szemben is szenved, hiszen 298 körül jár az árfolyam. Itt tehát a kerek 300-as szintet közelítjük, de a történelmi forintmélypont itt még "messzebb" van, hiszen arról csak 302,5 felett beszélhetnénk. A forint a dollárral szemben 2,5 éves mélyponton jár jelenleg.


Felébredt Amerika, ami nem jó hír a forintnak

Íme a grafikon, amin a 330 feletti euróárfolyamot be tudjuk mutatni:


A legnagyobb kérdés most az, hogy voltak-e beállítva stopok ennél a kritikus szintnél, hiszen ha azokat kiütik, akkor felgyorsulhat az forintesés az új történelmi mélypont felé.

Birkózik a 330-cal az euró

Szerda délelőtt 330-ig gyengült a forint, most is ennél a kritikus szintnél ingadozik a jegyzés. Ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest.


A dollárral szemben is hasonló mértékben gyengülünk, a 297,4-es árfolyam, ami 2017 eleje óta nem látott magasságot jelent.


Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön

Szerda reggel 329,43-nál járt a forint az euróval szemben, ez alig jelentett változást tegnap estéhez képest. A keddi kereskedés második felében mozdult a gyengülés felé a magyar deviza, estére a 330-as lélektani határt is megközelítette az euró jegyzése. Innen pedig már csak egy lépés a 330,8-as történelmi rekordárfolyam, ehhez elég lenne egy kisebb negatív hír a világból, az utóbbi hetekben elsősorban a nemzetközi hírek mozgatták az árfolyamot. A dollárral szemben 297,13-nál járunk, míg az angol font most 364,7 forintba kerül.Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön

A régióban sem látunk egyelőre nagy mozgást, de a forint számára rossz hír, hogy a lengyel zloty és a cseh korona is kismértékű gyengüléssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal esett vissza a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengülést mutat.

A dollár ereje a jelek szerint nem csillapodik, csak átmenetileg billent meg az amerikai deviza. A szerdai napot már ismét 1,11 alatt kezdi a dollár, miközben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,2 százalékkal gyengült.Egyetlen ütés kell csak a forintnak, hogy 330-ig gyengüljön
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
penzvaltas forint dollar brexit