Brutálisan erős a dollár - Nagyon rossz hír ez a forintnak
Deviza

Brutálisan erős a dollár - Nagyon rossz hír ez a forintnak

Portfolio
Történelmi mélypontra esett csütörtökön a forint az euróval szemben 332 közelében, majd pénteken délelőtt mérsékelten erősödött, délután viszont újra esni kezdett. Egyelőre nincs új történelmi mélypont, de elemzői kommentárok és technikai elemzési szempontból benne van a levegőben. A dollár viszont borzasztóan erős.

Este tovább törtet a dollár

A dollár erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, ez a lendület egészen estig kitartott, így az árfolyam áttörte a lélektanilag fontos 1,1-es szintet is és jelenleg 1,097 jár, amely több mint 0,7 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A dollárral szemben 300 felett kezdte a napot a forint és bár rövid ideig képes volt a hazai fizetőeszköz erősödni és benézett 300 alá is a jegyzés, ez nem tartott sokáig. Az esti órákban a dollár zabolázatlanul erősödik, így a forinttal szembeni jegyzés már 302 közelében jár, amely újabb sokéves mélypontot jelent.
Délután megint gyengül a forint, közel a mélypont

A kora délelőttig tartó forinterősödést határozott forintgyengülés váltotta le és a fordulat épp az előző történelmi forintmélypontnál (330,8) körül következett be napon belül. Most 331,3 körül jár az árfolyam, azaz közelítjük a tegnap megjárt 331,85-ös eddigi csúcsot (forint mélypontot). A dollárral szemben ismét 300 fölé ugrott az árfolyam.


Szépen jön vissza a forint a történelmi mélypontról

Tovább erősödött a kora délutáni kereskedés során a forint az euróval szemben, a jegyzések 330,7-nél járnak, azaz kissé alacsonyabban, mint a tegnapig érvényben lévő forint történelmi mélypont (330,8). A dollárral szemben is jön vissza 2,5 éves mélypontjáról a forint, most 299,6-nál jár a kereskedés.


331-nél billeg az euró

Kicsit tovább erősödött a forint, most 331-nél jár az euróval szemben, azaz a tegnap elért új történelmi mélyponthoz képest 90 filléres már az erősödés, de közben az eddigi történelmi mélypontnál (330,8) még mindig gyengébb szinten ragadt a magyar fizetőeszköz.


Miért ilyen gyenge a forint? - Több oka is van

Ha nagyon röviden akarjuk összefoglalni, hogy miért ilyen gyenge a forint, azaz miért gyengült történelmi mélypontra az euróval és annak közelébe a dollárral szemben, akkor azt mondhatjuk, hogy két főbb ok miatt: egyrészt a külpiaci feszültségek sokasága, másrészt a magyar monetáris politika extrém lazasága miatt. Tovább a cikkhez

Drámai jóslat érkezett a gyenge forintról - Megszólaltak az elemzők a történelmi mélypont után

Új történelmi mélypontra zuhant a forint, miután a feltörekvő piaci devizák komoly nyomás alá kerültek az elmúlt hetekben a romló nemzetközi hangulatban. A forintot a kereskedelmi háború, a Brexit és az olasz válság is nyomasztja, de az MNB monetáris politikája is gyengíti. Elemzőket kérdeztünk arról, hogy merre mehet a forint árfolyama és mit léphet a jegybank a sosem látott árfolyam után. Tovább a cikkhez

Jön vissza a forint a történelmi mélypontról

A reggeli kis forintgyengülési hullám 331,8-nál akadt el, aztán az utóbbi háromnegyed órában erősödésbe kapcsolt a magyar fizetőeszköz és most 331,1-nél jár a kereskedés. Ez a tegnap délután elért új történelmi forintmélypont óta a legerősebb szintet jelenti. Úgy tűnik egyelőre, hogy a már tegnap is hangsúlyozott 332 közeli erős technikai akadály egyelőre tényleg megállította a forint esését. Amint viszont mai újabb technikai elemzésünkben rámutattunk: lehet még tér a további forintesésre, akár a 337-es szintig is.


A forint a dollárral szemben is erősödni tudott és így a kerek 300-as szint alá buktak most a jegyzések a bankközi piacon.


Nemcsak a forintnál, hanem a régió többi devizájánál is van egy kis erősödési hullám most. Amennyiben az elmúlt egy hónap relatív árfolyam teljesítményét nézzük az euróval szemben, azt látjuk, hogy a forint egyáltalán nem lógott ki a régiós tendenciákból (1%-os gyengülést produkált havi alapon), hiszen például a lengyel zloty 2,2%-kal esett egy hónapos távon. Az persze elmondható, hogy augusztus második felében az árfolyam tendenciája alapján egy kis relatív alulteljesítés volt megfigyelhető a régiós devizákhoz képest.


Szurkolhatunk az eurónak, ha nem akarunk tovább zuhanó forintot látni

A nemzetközi hírekbe is bekerült a forint tegnap azzal, hogy történelmi mélypontra esett az euróval szemben. A Commerzbank elemzői szerint azonban nem kell megijedni, ha az euró erősödésbe tud fordulni, akkor a forint is megmenekülhet. Tovább a cikkhez

Itt a mélypont: meddig gyengül a forint?

Ha csak az utóbbi 8 év árfolyamgrafikonját nézzük technikai elemzési szemmel, akkor 332-nél lehet a forint gyengülésének a vége, ha viszont kicsit még jobban visszamegyünk az időben, akkor 337-ig drágulhat az euró - derül ki gyors helyzetértékelésünkből. A 300 feletti dollárárfolyam kapcsán a 302,5-ös szintet kell figyelni, de ha annál is tovább esik a forint és így új történelmi mélypontra bukik, akkor pusztán technikai elemzési alapon a 320-as zóna is célkeresztbe kerülhet. Tovább a cikkhez

Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után

Péntek reggel 331,4-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a tegnap esti árfolyammal. Tegnap új történelmi mélypontra ment a magyar deviza, 331,8 körül is járt a jegyzés a nap második felében. Éppen emiatt innen már nehéz megmondani, meddig gyengülhetünk, hiszen "ismeretlen tartományban" jár a forint. A dollárral szemben 300 felett kezdi a napot a forint, míg az angol font 365,66 forintba kerül.Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után

A régióban egyelőre a lengyel zloty és a cseh korona piacán sem látszanak nagy mozgások, az utóbbi egy hónapban egyébként a lengyel fizetőeszköz a forintnál is intenzívebben gyengült, de a cseh korona is majdnem egy százalékot bukott, vagyis nem lóg ki a sorból a forint, csak arról van szó, hogy rosszkor jött a mostani gyengülés. A feltörekvő piacokon a török líra minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén stagnált.

A dollár erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, az 1,1042 körüli árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1488477983 (1)