Brutálisan erős a dollár - Nagyon rossz hír ez a forintnak
Deviza

Brutálisan erős a dollár - Nagyon rossz hír ez a forintnak

Portfolio
Történelmi mélypontra esett csütörtökön a forint az euróval szemben 332 közelében, majd pénteken délelőtt mérsékelten erősödött, délután viszont újra esni kezdett. Egyelőre nincs új történelmi mélypont, de elemzői kommentárok és technikai elemzési szempontból benne van a levegőben. A dollár viszont borzasztóan erős.

Este tovább törtet a dollár

A dollár erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, ez a lendület egészen estig kitartott, így az árfolyam áttörte a lélektanilag fontos 1,1-es szintet is és jelenleg 1,097 jár, amely több mint 0,7 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A dollárral szemben 300 felett kezdte a napot a forint és bár rövid ideig képes volt a hazai fizetőeszköz erősödni és benézett 300 alá is a jegyzés, ez nem tartott sokáig. Az esti órákban a dollár zabolázatlanul erősödik, így a forinttal szembeni jegyzés már 302 közelében jár, amely újabb sokéves mélypontot jelent.
Délután megint gyengül a forint, közel a mélypont

A kora délelőttig tartó forinterősödést határozott forintgyengülés váltotta le és a fordulat épp az előző történelmi forintmélypontnál (330,8) körül következett be napon belül. Most 331,3 körül jár az árfolyam, azaz közelítjük a tegnap megjárt 331,85-ös eddigi csúcsot (forint mélypontot). A dollárral szemben ismét 300 fölé ugrott az árfolyam.


Szépen jön vissza a forint a történelmi mélypontról

Tovább erősödött a kora délutáni kereskedés során a forint az euróval szemben, a jegyzések 330,7-nél járnak, azaz kissé alacsonyabban, mint a tegnapig érvényben lévő forint történelmi mélypont (330,8). A dollárral szemben is jön vissza 2,5 éves mélypontjáról a forint, most 299,6-nál jár a kereskedés.


331-nél billeg az euró

Kicsit tovább erősödött a forint, most 331-nél jár az euróval szemben, azaz a tegnap elért új történelmi mélyponthoz képest 90 filléres már az erősödés, de közben az eddigi történelmi mélypontnál (330,8) még mindig gyengébb szinten ragadt a magyar fizetőeszköz.


Miért ilyen gyenge a forint? - Több oka is van

Ha nagyon röviden akarjuk összefoglalni, hogy miért ilyen gyenge a forint, azaz miért gyengült történelmi mélypontra az euróval és annak közelébe a dollárral szemben, akkor azt mondhatjuk, hogy két főbb ok miatt: egyrészt a külpiaci feszültségek sokasága, másrészt a magyar monetáris politika extrém lazasága miatt. Tovább a cikkhez

Drámai jóslat érkezett a gyenge forintról - Megszólaltak az elemzők a történelmi mélypont után

Új történelmi mélypontra zuhant a forint, miután a feltörekvő piaci devizák komoly nyomás alá kerültek az elmúlt hetekben a romló nemzetközi hangulatban. A forintot a kereskedelmi háború, a Brexit és az olasz válság is nyomasztja, de az MNB monetáris politikája is gyengíti. Elemzőket kérdeztünk arról, hogy merre mehet a forint árfolyama és mit léphet a jegybank a sosem látott árfolyam után. Tovább a cikkhez

Jön vissza a forint a történelmi mélypontról

A reggeli kis forintgyengülési hullám 331,8-nál akadt el, aztán az utóbbi háromnegyed órában erősödésbe kapcsolt a magyar fizetőeszköz és most 331,1-nél jár a kereskedés. Ez a tegnap délután elért új történelmi forintmélypont óta a legerősebb szintet jelenti. Úgy tűnik egyelőre, hogy a már tegnap is hangsúlyozott 332 közeli erős technikai akadály egyelőre tényleg megállította a forint esését. Amint viszont mai újabb technikai elemzésünkben rámutattunk: lehet még tér a további forintesésre, akár a 337-es szintig is.


A forint a dollárral szemben is erősödni tudott és így a kerek 300-as szint alá buktak most a jegyzések a bankközi piacon.


Nemcsak a forintnál, hanem a régió többi devizájánál is van egy kis erősödési hullám most. Amennyiben az elmúlt egy hónap relatív árfolyam teljesítményét nézzük az euróval szemben, azt látjuk, hogy a forint egyáltalán nem lógott ki a régiós tendenciákból (1%-os gyengülést produkált havi alapon), hiszen például a lengyel zloty 2,2%-kal esett egy hónapos távon. Az persze elmondható, hogy augusztus második felében az árfolyam tendenciája alapján egy kis relatív alulteljesítés volt megfigyelhető a régiós devizákhoz képest.


Szurkolhatunk az eurónak, ha nem akarunk tovább zuhanó forintot látni

A nemzetközi hírekbe is bekerült a forint tegnap azzal, hogy történelmi mélypontra esett az euróval szemben. A Commerzbank elemzői szerint azonban nem kell megijedni, ha az euró erősödésbe tud fordulni, akkor a forint is megmenekülhet. Tovább a cikkhez

Itt a mélypont: meddig gyengül a forint?

Ha csak az utóbbi 8 év árfolyamgrafikonját nézzük technikai elemzési szemmel, akkor 332-nél lehet a forint gyengülésének a vége, ha viszont kicsit még jobban visszamegyünk az időben, akkor 337-ig drágulhat az euró - derül ki gyors helyzetértékelésünkből. A 300 feletti dollárárfolyam kapcsán a 302,5-ös szintet kell figyelni, de ha annál is tovább esik a forint és így új történelmi mélypontra bukik, akkor pusztán technikai elemzési alapon a 320-as zóna is célkeresztbe kerülhet. Tovább a cikkhez

Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után

Péntek reggel 331,4-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a tegnap esti árfolyammal. Tegnap új történelmi mélypontra ment a magyar deviza, 331,8 körül is járt a jegyzés a nap második felében. Éppen emiatt innen már nehéz megmondani, meddig gyengülhetünk, hiszen "ismeretlen tartományban" jár a forint. A dollárral szemben 300 felett kezdi a napot a forint, míg az angol font 365,66 forintba kerül.Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után

A régióban egyelőre a lengyel zloty és a cseh korona piacán sem látszanak nagy mozgások, az utóbbi egy hónapban egyébként a lengyel fizetőeszköz a forintnál is intenzívebben gyengült, de a cseh korona is majdnem egy százalékot bukott, vagyis nem lóg ki a sorból a forint, csak arról van szó, hogy rosszkor jött a mostani gyengülés. A feltörekvő piacokon a török líra minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén stagnált.

A dollár erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, az 1,1042 körüli árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.Még mindig nem menekült meg a forint a tegnapi mélypont után
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint