An employee adjusts the euro exchange rate against the forint on a board at a currency exchange in central Budapest. Photographer: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images
Deviza

Megbillent a forint, 330 felett az euró

Portfolio
A reggeli erősödés hamar elakadt, így délelőtt a lélektani határ fölé gyengült a magyar deviza.

Újra 330 felett

Délelőttre újra 330 fölé emelkedett az euró jegyzése, a jelenlegi 330,06 körüli árfolyam már 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. Közben a dollár 299,1 forintba, az angol font pedig 367,7 forintba kerül.

Péntek reggelre még egy kicsit tovább tudott erősödni a forint az euróval szemben, így 330 alatt kezdi a napot a magyar deviza. Közben az euró visszakapaszkodott 1,10 fölé a dollárral szemben, a hangulatot továbbra is a kereskedelmi háborúval és a Brexittel kapcsolatos hírek mozgatják.

A forint 329,7-nél járt péntek reggel az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. A jelek szerint a szerdán látott erősödés után most a 330-as lélektani határ alatt próbál stabilizálódni a magyar deviza azok után, hogy a múlt héten 332 közelében új történelmi csúcsot láttunk az árfolyamban. A dollárral szemben 298,5-nél jártunk, míg az angol font 368,24 forintba kerül.

A régióban is mérsékelt optimizmust látunk egyelőre, a lengyel zloty és a cseh korona is kismértékű erősödéssel kezdték a napot az euróval szemben. A feltörekvő piacokon pedig eközben a török líra stagnálással, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Az amerikai deviza az euróval szemben is gyengült, szintén egy kulcsszint környékén ingadozik. A ma reggeli 0,1 százalékos emelkedéssel ismét 1,10 felett jár az euró-dollár árfolyam. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig alig mozdult a Brexit-viharban.

Várhatóan a következő napokban is elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos várakozások és a Brexit-hírek mozgatják majd a nemzetközi befektetői hangulatot, emellett a piaci szereplők lassan elkezdhetnek készülni a jövő csütörtöki EKB-döntésre is, amikor várhatóan lazítani fog az európai jegybank.

chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy