shutterstock_1277173258
Deviza

Még nem menekült meg a 330-tól a forint

Portfolio
Hétfő reggel is a 330-as lélektani szint határozza meg a forint árfolyamát, péntek délután megint sikerült visszaerősödni a nap első felében látott esés után. A héten több fontos esemény is lesz, melyek hatással lehetnek a devizapiacra, így érdemes lesz résen lenni a befektetőknek.

Nagyot fordult a font Johnson szavaira

A reggeli gyengülés után hamar fordult a hangulat az angol font piacán, már 0,3 százalékos erősödésben van a deviza a dollárral szemben. Boris Johsnon brit kormányfő beszélt az elmúlt percekben, de a szavaibóül igazán komoly áttörést nem lehetett kiolvasni Brexit-ügyben, így inkább technikai oka lehet a mostani fordulatnak. 

A forint 330,07-nél kezdi a hetet az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelent péntek estéhez képest. A hétvége előtt a magyar deviza péntek délelőtt gyengült, majd a nap második felében kapaszkodott vissza 330-ig. A dollár jelenleg 299,26-nál járt, míg az angol font 367 forintba került.

A héten a forint szempontjából holnap reggel jön lényeges adat, hiszen a KSh az augusztusi inflációs statisztikát közli, ami hatással lehet a jegybank lépéseire, és így a forint árfolyamára is. De talán ennél is fontosabb lesz csütörtökön az EKB kamatdöntő ülése, melyen gyakorlatilag biztosra veszik, hogy valamilyen lazító lépést hajt végre a jegybank a Fedet követve.

Egyelőre hétfő reggel a régióban sem látunk nagy mozgásokat, a lengyel zloty és a cseh korona is alig érezhető erősödéssel indítja a napot. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,25 százalékot javított reggelre.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, a befektetők a már említett csütörtöki EKB-döntésre várnak. Hétfő reggel 1,1029 körül jár a jegyzés, ami megegyezik a péntek estivel. A japán jen eközben szintén minimális elmozdulást mutat, míg az angol font 0,2 százalékos gyengüléssel kezdi a napot.

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1488477983 (1)