shutterstock_1277173258
Deviza

Még nem menekült meg a 330-tól a forint

Portfolio
Hétfő reggel is a 330-as lélektani szint határozza meg a forint árfolyamát, péntek délután megint sikerült visszaerősödni a nap első felében látott esés után. A héten több fontos esemény is lesz, melyek hatással lehetnek a devizapiacra, így érdemes lesz résen lenni a befektetőknek.

Nagyot fordult a font Johnson szavaira

A reggeli gyengülés után hamar fordult a hangulat az angol font piacán, már 0,3 százalékos erősödésben van a deviza a dollárral szemben. Boris Johsnon brit kormányfő beszélt az elmúlt percekben, de a szavaibóül igazán komoly áttörést nem lehetett kiolvasni Brexit-ügyben, így inkább technikai oka lehet a mostani fordulatnak. 

A forint 330,07-nél kezdi a hetet az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelent péntek estéhez képest. A hétvége előtt a magyar deviza péntek délelőtt gyengült, majd a nap második felében kapaszkodott vissza 330-ig. A dollár jelenleg 299,26-nál járt, míg az angol font 367 forintba került.

A héten a forint szempontjából holnap reggel jön lényeges adat, hiszen a KSh az augusztusi inflációs statisztikát közli, ami hatással lehet a jegybank lépéseire, és így a forint árfolyamára is. De talán ennél is fontosabb lesz csütörtökön az EKB kamatdöntő ülése, melyen gyakorlatilag biztosra veszik, hogy valamilyen lazító lépést hajt végre a jegybank a Fedet követve.

Egyelőre hétfő reggel a régióban sem látunk nagy mozgásokat, a lengyel zloty és a cseh korona is alig érezhető erősödéssel indítja a napot. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,25 százalékot javított reggelre.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, a befektetők a már említett csütörtöki EKB-döntésre várnak. Hétfő reggel 1,1029 körül jár a jegyzés, ami megegyezik a péntek estivel. A japán jen eközben szintén minimális elmozdulást mutat, míg az angol font 0,2 százalékos gyengüléssel kezdi a napot.

chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy