Előfizetői tartalom

Történelmi kísérlet Európában: újra ledobják az atombombát a gazdaságra?

Szintre biztosra vehető, hogy a kiábrándító gazdasági teljesítményre reagálva az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön tovább csökkenti a betéti kamatot, de további intézkedések is lehetnek a tarsolyban. Az igazán nagy dobás az lenne, ha megint elindítanák az eszközvásárlást, vagyis további friss pénzzel árasztanák el az eurózónát. A várakozások nagyon jelentősek, hetek óta a mostani lépésekre figyel a piac, épp ezért annak is viszonylag nagy az esélye, hogy csalódást okoz majd a jegybank és kiábrándulás jön.
Draghi már belengette, hogy jönnek a nagy dobások, de mik lehetnek azok? Két dolog miatt erősödtek fel az utóbbi hetekben az EKB kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások: egyrészt júniusban Mario Draghi beszélt arról, hogy minden eszközt készek bevetni annak érdekében, hogy az infláció végre emelkedésnek induljon és felpörgessék az európai gazdaságot az egyre rosszabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái