forintarfolyam
Deviza

Erősödésbe kapcsolt a forint, de délután jön az igazi tűzijáték

Portfolio
Érezhető erősödéssel kezdett csütörtök hajnalban a forint az euróval szemben, így eltávolodott a tegnapi 333 feletti mélyponttól. A nap második felében jöhet azonban az igazi izgalom a devizapiacokon, hiszen az EKB döntésére hetek óta várnak a befektetők.

Kapaszkodik tovább a forint

Délelőttre még egy kicsit tovább tudott erősödni a forint, most 331,27-nél jár az euró jegyzése, ami 0,4%-kal alacsonyabb a szerda estinél. 

Csütörtök reggel 331,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,3 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. A forint már tegnap késő délután elkezdett erősödni a korábbi 333,4-es mélypontjáról, ez folytatódik ma reggel is. Igazán fontos hír egyelőre nem látszik a folyamat mögött, elképzelhető, hogy csak az elmúlt napok jelentősebb gyengülésének korrekcióját látjuk. A dollárral szemben 301,16-nál járunk, míg az angol font most 371,3 forintba kerül.

Amennyire alulteljesítő volt a forint az utóbbi napokban, annyira felülmúlja most a versenytársakat, ez is arra utal, hogy túladottá vált és most korrekciót látunk. A lengyel zloty és a cseh korona stagnálással kezdeték a napot az euróval szemben, míg a feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollár ellenévben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékkal erősödött.

Az euró-dollár jegyzés tegnap benézett 1,10 alá is a délután indult dollárerősödésben, ma reggel megint kicsivel a lélektani szint felett indul a nap. A japán jen 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font egyelőre alig mozdult.

A befektetők ma egyértelműen az EKB kora délutáni kamatdöntésére figyelnek, a jegybakkal szemben nagyon komolyak a várakozások, hetek óta arra számít mindenki, hogy ismét lazítanak, csak az eszköz kérdéses. A kamat 10-20 bázispontos csökkenése szinte biztosra vehető, de emellett akár egy újabb komoly eszközvásárlási programot is beindíthatnak Frankfurtban. Magyar idő szerint háromnegyed kettőkor jelenik meg a döntés, majd fél háromtól Mario Draghi tart sajtótájékoztatót. A felfokozott hangulat miatt a lépés nem csak az euró-dollár árfolyamra, hanem a teljes devizapiacra és akár a részvényindexekre is hatással lehet, ezért a forint szempontjából sem mellékes, hogy döntenek a jegybank kormányzói.

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1488477983 (1)