Deviza

Belehúzott pénteken a forint, de még így is 330 felett ragadt az euró

Portfolio
Röviddel dél előtt határozott erősödésbe kapcsolt a forint az euróval szemben 332,8-ról 331,5-ig, aztán kora estig több hullámban további erősödés következett be. Elkerülte tehát ma az újabb történelmi mélypontot a forint, és főként a dollárral szemben jelentősen távolodni tudott a minap megjárt mélypontoktól.

Napközben héthavi csúcsra kapaszkodott az angol font a dollárral szemben 1,25 közelében, mert a piacok bizakodnak egyrészt abban, hogy október 31-én nem fog kizuhanni megállapodás nélkül az Egyesült Királyság az EU-ból, sőt fokozódott a piaci spekuláció arra, hogy az északír tartalékmegállapodás helyett valamilyen alternatív megállapodást tud majd kiharcolni az ország az EU-tól a módosított kilépési megállapodásban.

A no-deal Brexit október végi esélyének csökkenése javította a kockázati étvágyat az európai piacokon is, és részben ezzel függhet össze a forint erősödése is. A reggel még 332,8-nál hullámzó forint az euróval szemben délre 331,5 közelébe, aztán késő délutánra 331-ig erősödött.
Nemcsak a forint kapott erőre a pénteki kereskedésben, hanem a többi régiós deviza is, tehát ez is arra utal, hogy külső hangulati alapú hatás állhat a forinterősödés mögött.
Amennyiben technikai elemzési alapon nézzük, azt látjuk, hogy a szerdán 333,5-nél elért történelmi forintmélypont óta a magyar fizetőeszköz érdemben erősödni tudott, de a 328-329 közötti támasz zónán még nem tudott átjutni lefelé. Ez szükséges lenne a további határozottabb erősödéshez.
A dollárral szemben még látványosabbra sikeredett a forint erősödése a hét második felében, hiszen itt 303,6-nál alakult ki 18 éves forintmélypont, majd az EKB tegnapi döntése hatására (ami az eurót jócskán erősítette, a dollárt gyengítette a várttól talán kissé elmaradó lazítási csomag miatt) a dollár esett és így vele szemben a forint ma délutánra 298,7-ig ugrott. Csaknem 5 egységnyi tehát a forinterősödés 3 kereskedési nap alatt.

Címlapkép forrása: 

GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
putyin
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
100as forint mnb