HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Deviza

Újabb mélypont: sosem volt ilyen gyenge a forint!

Portfolio
Kedden sem megy a forintnak, délelőttre 333 fölé gyengült az euróval szemben, majd nemsokára új történelmi csúcsot döntött az árfolyam. Kora délután elérte a 334-es szintet is az euró/forint kurzus. A hazai deviza a régióval együtt esik, azonban Matolcsy György MNB-elnök kedden megjelent cikke sem segítette a forintot.

334 az új mélypont

Az elmúlt percekben elérte a 334-es szintet az euró/forint kurzus, ez az új történelmi mélypont. Ma a régiós devizákkal együtt esik a forint, azonban a hazai deviza gyengüléséhez hozzájárult Matolcsy György MNB-elnök rövid cikke is.

Matolcsy az alacsony kamatok örökkévalóságáról ír

A Bloomberg Businessweek egy nyári cikkére hivatkozva tett közzé egy rövid írást Matolcsy György. A Növekedés.hu oldalon megjelent írásban a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tartósan alacsony kamatok mellett érvel, bár nem teljesen világos, hogy a cikk értelmezésről vagy továbbgondolásáról van-e szó. Az írás nem tartalmaz újdonságot a jegybank eddig ismert szerepfelfogásához képest, illetve nincs is közvetlen monetáris politikai üzenete, mégis hozzájárulhatott a forint mai, új történelmi mélypontra gyengüléséhez, hiszen mégis csak az MNB-elnöke mondja ki, hogy a monetáris politikák tartósan lazák maradnak a világban.

Tovább a cikkhez

333,52 az új csúcs

A rekordgyenge forint is szóba kerül majd a Budapest Economic Forum konferenciánkon.

Az elmúlt percekben 333,52-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez új csúcsot jelent az árfolyamban. 

Már 333 felett az euró

Délelőttre tovább gyengült a forint az euróval szemben, a jelenlegi 333,1 körüli árfolyam már 0,3%-kal magasabb a hétfőinél. A dollár 302,3 forintba kerül, az angol font pedig 375,4 körül jár. Az újabb gyengülés elsősorban az amerikai-iráni feszültségeknek köszönhető, emellett a Fed holnapi döntésével kapcsolatos várakozások határozzák meg a hangulatot. 

A forint kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum 2019 konferencián október 16-án.

Kedd reggel 332,4 közelében járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti árfolyamnál. Így a magyar deviza kézzelfogható közelségbe került 333,5 körüli mélypontjától, tegnap 332,5 körül is járt az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben most 301,8-nál járunk, míg az angol font 374,6 forintba került.

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra minimális, 0,1 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,4 százalékot veszített.

Az euró-dollár jegyzés tegnap átmenetileg az 1,10-es lélektani határ alatt is járt, vagyis továbbra is kifejezetten erős a dollár, amihez hozzájárulnak a nemzetközi feszültségek is, most éppen az olajár emelkedése és a lehetséges amerikai-iráni feszültség aggasztja a befektetőket. Kedd reggel 1,1005 körül jár a keresztárfolyam, ami a holnapi Fed döntés előtt kiemelten fontos a piac számára, hiszen hosszabb távon az amerikai jegybank lépése döntheti el az irányt. Az újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést szinte biztosra veszik a befektetők, ha emellett a jövőbeli lazításokkal kapcsolatban óvatos hangot üt meg a Fed, akkor az akár további dollárerősödést válthat ki, ha viszont utalnak arra, hogy még az idén egy vagy több vágás jöhet, akkor elvileg felfelé fordulhat az euró-dollár. A japán jen minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg az angol font 0,1 százalékkal gyengül.

A befektetők ma elsősorban az amerikai-iráni konfliktussal kapcsolatos hírekre figyelhetnek, emellett a Fed holnapi döntésével kapcsolatos várakozások határozhatják meg a hangulatot.

iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Frankfurti tőzsde
CLA
shopping01
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy