HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Deviza

Nincs megállás, 335 felett az euró!

Portfolio
A reggeli minimális erősödés után hétfő reggel új történel mi  mélypontra esett a forint az euróval szemben 335,3-nál. Közben az euró is lejtőre került az újabb rossz adatok láttán.

Elemzők: kockázatot jelent a gyenge forint

A Századvég Gazdaságkutató szerint a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is. A GKI Gazdaságkutató pedig úgy véli, hogy a forint tartósan gyenge maradhat az euróval szemben.

Tovább a cikkhez

Kissé erősödött a forint a mélypont után

A reggeli negatív hírek után visszaerősödött a forint, már 334,95-es szinten jegyzik az eurót. Viszont még mindig gyengébb, mint az múlt heti történelmi mélypont, a 334,35.

A forint gyengülése a délelőtti gyenge beszerzésimenedzser-indexeknek tudható be. A francia, a német és az eurózóna tagállami a vártnál rosszabbul teljesítettek az index értékei szerint.

Esik az euró is

A gyenge német feldolgozóipari aktivitás miatt az euró is gyengülésnek indult a dollárral szemben, 1,10 alatt jár az árfolyam, ami 0,35%-kal alacsonyabb a péntekinél. 

Itt a 335-ös euró!

Közben tovább esik a forint, már 335 felett jár az euró jegyzése. 

Ma is ütik tovább a forintot

334,3-nál új történelmi csúcsot láttunk az euró-forint árfolyamban, vagyis továbbra sem megy a magyar devizának. A dollár most 304,5 forintba kerül, az angol font pedig 379 forintot ér. 

Összeomlott a német feldolgozóipar, óriási bajban a gazdaság!

A német feldolgozóipari, szolgáltatói, és kompozit beszerzésimenedzser-index is jóval a várat alatt alakult. A német gazdaság kifejezetten gyengén teljesít a BMI alapján, amiből arra következtethetünk, hogy a gazdaság recesszióban van.

Tovább a cikkhez

A forint jövője is szóba kerülhet a Budapest Economic Forum konferencián.

Hétfő reggel 333,65 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a péntek esti szinttel, így továbbra is történelmi mélypontja körül ingadozik a forint. Pénteken 334,3-ig szúrt fel az euró jegyzése, így most az tekinthető a csúcsnak. A dollárral szemben 302,6-nál kezdtük a hetet, míg az angol font most 377,1 forintba kerül.

A forint szempontjából a hét legfontosabb eseménye egyértelműen az MNB holnapi kamatdöntő ülése lesz, az ugyanis meghatározhatja a további irányt. A nagy kérdés az, hogy a jegybankot a gyenge forint aggasztja-e jobban vagy a globális jegybankok lazítását követve óvatosan megpróbál elmozdulni akár a további lazítás felé. Éppen ezért kiemelten fontos lehet a kamatdöntés mellett a közlemény és a friss inflációs prognózis is.

Hétfő reggel a régióban sem látunk nagy mozgásokat, a lengyel zloty a forinthoz hasonlóan erősödik kicsit, a cseh korona pedig stagnál. A feltörekvő piacokon eközben a török líra közel fél százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékot javított.

A jegybankok tűzszünetében az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, továbbra is kicsivel 1,10 felett jár a jegyzés. Innen ma esetleg a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek mozdíthatják ki az árfolyamot, délelőtt Európából, délután pedig a tengerentúlról jönnek a fontos konjunktúraindikátorok. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett reggel, míg az angol font szintén veszített a dollárral szemben.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy