HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Deviza

Nincs megállás, 335 felett az euró!

Portfolio
A reggeli minimális erősödés után hétfő reggel új történel mi  mélypontra esett a forint az euróval szemben 335,3-nál. Közben az euró is lejtőre került az újabb rossz adatok láttán.

Elemzők: kockázatot jelent a gyenge forint

A Századvég Gazdaságkutató szerint a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is. A GKI Gazdaságkutató pedig úgy véli, hogy a forint tartósan gyenge maradhat az euróval szemben.

Tovább a cikkhez

Kissé erősödött a forint a mélypont után

A reggeli negatív hírek után visszaerősödött a forint, már 334,95-es szinten jegyzik az eurót. Viszont még mindig gyengébb, mint az múlt heti történelmi mélypont, a 334,35.

A forint gyengülése a délelőtti gyenge beszerzésimenedzser-indexeknek tudható be. A francia, a német és az eurózóna tagállami a vártnál rosszabbul teljesítettek az index értékei szerint.

Esik az euró is

A gyenge német feldolgozóipari aktivitás miatt az euró is gyengülésnek indult a dollárral szemben, 1,10 alatt jár az árfolyam, ami 0,35%-kal alacsonyabb a péntekinél. 

Itt a 335-ös euró!

Közben tovább esik a forint, már 335 felett jár az euró jegyzése. 

Ma is ütik tovább a forintot

334,3-nál új történelmi csúcsot láttunk az euró-forint árfolyamban, vagyis továbbra sem megy a magyar devizának. A dollár most 304,5 forintba kerül, az angol font pedig 379 forintot ér. 

Összeomlott a német feldolgozóipar, óriási bajban a gazdaság!

A német feldolgozóipari, szolgáltatói, és kompozit beszerzésimenedzser-index is jóval a várat alatt alakult. A német gazdaság kifejezetten gyengén teljesít a BMI alapján, amiből arra következtethetünk, hogy a gazdaság recesszióban van.

Tovább a cikkhez

A forint jövője is szóba kerülhet a Budapest Economic Forum konferencián.

Hétfő reggel 333,65 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a péntek esti szinttel, így továbbra is történelmi mélypontja körül ingadozik a forint. Pénteken 334,3-ig szúrt fel az euró jegyzése, így most az tekinthető a csúcsnak. A dollárral szemben 302,6-nál kezdtük a hetet, míg az angol font most 377,1 forintba kerül.

A forint szempontjából a hét legfontosabb eseménye egyértelműen az MNB holnapi kamatdöntő ülése lesz, az ugyanis meghatározhatja a további irányt. A nagy kérdés az, hogy a jegybankot a gyenge forint aggasztja-e jobban vagy a globális jegybankok lazítását követve óvatosan megpróbál elmozdulni akár a további lazítás felé. Éppen ezért kiemelten fontos lehet a kamatdöntés mellett a közlemény és a friss inflációs prognózis is.

Hétfő reggel a régióban sem látunk nagy mozgásokat, a lengyel zloty a forinthoz hasonlóan erősödik kicsit, a cseh korona pedig stagnál. A feltörekvő piacokon eközben a török líra közel fél százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékot javított.

A jegybankok tűzszünetében az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, továbbra is kicsivel 1,10 felett jár a jegyzés. Innen ma esetleg a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek mozdíthatják ki az árfolyamot, délelőtt Európából, délután pedig a tengerentúlról jönnek a fontos konjunktúraindikátorok. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett reggel, míg az angol font szintén veszített a dollárral szemben.

Frankfurti tőzsde
Bear
Emmanuel Macron Albania Eszak-Macedonia csatlakozasi targyalasok
Hiventures konferencia
közút baleset rendőr mentő
shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy