forint190925
Deviza

Újra gyengül a forint

Portfolio
Kedd délután erősödésbe kapcsolt a forint a nap első felében látott új történelmi mélypontja után, így visszakorrigált 334-ig az euró jegyzése. Közben a dollár erősödött szerda reggelre, 1,10 alatt kezdi a napot az euróval szemben. Szerdán délelőtt azonban újra gyengülésnek indult a hazai deviza.

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben kissé gyengült a forint

Az esti órákban valamelyest erősödni tudott az euróval szemben a forint, jelenleg 334,15 forintot kell adni egy euróért, szemben a kora délutáni 334,8-cal.

A dollárral szemben viszont gyengül a hazai deviza, jelenelg 305,3-on áll a jegyzés, szemben a délutáni 304,9-es szinttel.

Nem áll nem az esés

Tovább gyengült a forint a vezető devizákkal szemben délután, miután a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is negatív, az európai tőzsdék továbbra is érdemi esést mutatnak. A forint szerdán 0,3%-kal gyengült az euróval szemben, és jelenleg 334,8-as szinten áll, a dollár/forint pedig 304,9-es szinten áll, ami 0,7%-os napon belüli esésnek felel meg.

Kissé gyengült a forint

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban délelőtt gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a tegnap esti megnyugvás után. Az euró/forint kurzus 334,5-ös szinten áll jelenleg a reggeli 334 alatti kurzus után, a dollár/forint pedig 304,1-es szinten tartózkodik, amelyre a reggeli 303 közeléből esett a hazai deviza.

A forint árfolyama is szóba kerülhet a Budapest Economic Forum konferencián.

Szerda reggel 334 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez megegyezik a tegnap esti árfolyammal. Pedig az MNB kamatdöntése után kora délután még új történelmi mélyponton járt a magyar deviza, 336 felett is jegyezték az eurót, majd onnan fordult a piac. Ez azért is érdekes, mert a jegybank egyébként kifejezetten Laza hangnemet ütött meg a csökkenő inflációs kilátásokkal és azzal, hogy a forintárfolyamot meg sem említették közleményükben. Azonban a jelek szerint nem maradtak shortosok a forint piacán, átmenetileg fellélegezhetünk, hiszen néhányan zárhatták a pozíciókat és újabb beszállóra várnak. A dollárral szemben most 303,6 körül járunk, míg az angol font 378,4 forintba kerül.

eurhuf190925

A régióban is mérsékelt gyengüléssel indul a nap, a lengyel zloty és a cseh korona egyaránt 0,1 százalékot veszített az euróval szemben. A feltörekvő piacokon közben a török líra stagnálással, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot.

A dollár ismét megpróbálja áttörni az 1,10-es lélektani határt az euróval szemben, ma reggelre 0,2 százalékkal erősödött az amerikai deviza, így ezzel a kulcsszinttel birkózik épp. A japán jen eközben 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

eurusd190925
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint ötszázas bankjegy