Forint papírpénz és érme
Deviza

A történelmi mélypont után kissé erősödött a forint

Portfolio
Reggel 335,5 forintot ért egy euró a bankközi piacon, vagyis a hét elején kialakult történelmi mélyponthoz (336,1) közelről indul a kereskedés. Délelőtt pedig meg is dőlt a korábbi történelmi mélypont. A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére. Délután valamelyest eltávolodott történelmi mélypontjától a hazai deviza, de kifejezetten gyenge szinten zárja a hetet.

Kapaszkodik a forint

Délután erősödött a forint a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben 335,7-es szintig erősödött a forint a délelőtt kialakult új történelmi mélypont (336,3) után. 

A legújabb mélypont: 336,3

A forint kedvező nemzetközi környezetben sem tud erősödni, miközben a globális hangulat romlása az elmúlt hetekben mindig a forint gyengüléséhez vezetett, így alakult ki újabb és újabb mélypont. 

Új mélyponton a forint

Délelőtt új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben, megdöntve a néhány nappal korábban kialakult 336,1-es szintet.

A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére.

Megy-e tovább a forint?

A forint további gyengülésének két technikai akadálya is van. Egyrészt a 336-os szint a történelmi csúcs miatt jelent ellenállást, de ami talán ennél is fontosabb, hogy az elmúlt fél év árfolyamgyengülésének következtében az árfolyam a bő tízéves csatornájának aljáról a teteje közelébe emelkedett. A csatorna felső széle jelenleg 336,9 körül van. Szintén a további gyengülést nehezíti, hogy az EURHUF RSI-je erős forint-túladottságot jelez:

A nap folyamán jelentősebb gazdasági adat nem várható, a hazai munkaerőpiaci számok, illetve az amerikai tartós fogyasztási cikk forgalom jellemzően érintetlenül hagyja a devizapiacokat.

Mivel az euró töretlenül gyengül tovább a dollárral szemben, ezért a forint-dollár kurzus 17 éve nem látott szintről indul: egy dollárért 307 forintot kérnek a piacon.

Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter