Forint papírpénz és érme
Deviza

A történelmi mélypont után kissé erősödött a forint

Portfolio
Reggel 335,5 forintot ért egy euró a bankközi piacon, vagyis a hét elején kialakult történelmi mélyponthoz (336,1) közelről indul a kereskedés. Délelőtt pedig meg is dőlt a korábbi történelmi mélypont. A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére. Délután valamelyest eltávolodott történelmi mélypontjától a hazai deviza, de kifejezetten gyenge szinten zárja a hetet.

Kapaszkodik a forint

Délután erősödött a forint a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben 335,7-es szintig erősödött a forint a délelőtt kialakult új történelmi mélypont (336,3) után. 

A legújabb mélypont: 336,3

A forint kedvező nemzetközi környezetben sem tud erősödni, miközben a globális hangulat romlása az elmúlt hetekben mindig a forint gyengüléséhez vezetett, így alakult ki újabb és újabb mélypont. 

Új mélyponton a forint

Délelőtt új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben, megdöntve a néhány nappal korábban kialakult 336,1-es szintet.

A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére.

Megy-e tovább a forint?

A forint további gyengülésének két technikai akadálya is van. Egyrészt a 336-os szint a történelmi csúcs miatt jelent ellenállást, de ami talán ennél is fontosabb, hogy az elmúlt fél év árfolyamgyengülésének következtében az árfolyam a bő tízéves csatornájának aljáról a teteje közelébe emelkedett. A csatorna felső széle jelenleg 336,9 körül van. Szintén a további gyengülést nehezíti, hogy az EURHUF RSI-je erős forint-túladottságot jelez:

A nap folyamán jelentősebb gazdasági adat nem várható, a hazai munkaerőpiaci számok, illetve az amerikai tartós fogyasztási cikk forgalom jellemzően érintetlenül hagyja a devizapiacokat.

Mivel az euró töretlenül gyengül tovább a dollárral szemben, ezért a forint-dollár kurzus 17 éve nem látott szintről indul: egy dollárért 307 forintot kérnek a piacon.

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint ötszázas bankjegy