Forint papírpénz és érme
Deviza

A történelmi mélypont után kissé erősödött a forint

Portfolio
Reggel 335,5 forintot ért egy euró a bankközi piacon, vagyis a hét elején kialakult történelmi mélyponthoz (336,1) közelről indul a kereskedés. Délelőtt pedig meg is dőlt a korábbi történelmi mélypont. A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére. Délután valamelyest eltávolodott történelmi mélypontjától a hazai deviza, de kifejezetten gyenge szinten zárja a hetet.

Kapaszkodik a forint

Délután erősödött a forint a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben 335,7-es szintig erősödött a forint a délelőtt kialakult új történelmi mélypont (336,3) után. 

A legújabb mélypont: 336,3

A forint kedvező nemzetközi környezetben sem tud erősödni, miközben a globális hangulat romlása az elmúlt hetekben mindig a forint gyengüléséhez vezetett, így alakult ki újabb és újabb mélypont. 

Új mélyponton a forint

Délelőtt új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben, megdöntve a néhány nappal korábban kialakult 336,1-es szintet.

A forint gyengülésén nem lepődhetünk meg: az MNB kedden újra hangsúlyozta, hogy tartósan laza monetáris kondíciókat alkalmaz, ami nem kedvez a hazai devizának, miközben egyre többen játszanak a forint esésére.

Megy-e tovább a forint?

A forint további gyengülésének két technikai akadálya is van. Egyrészt a 336-os szint a történelmi csúcs miatt jelent ellenállást, de ami talán ennél is fontosabb, hogy az elmúlt fél év árfolyamgyengülésének következtében az árfolyam a bő tízéves csatornájának aljáról a teteje közelébe emelkedett. A csatorna felső széle jelenleg 336,9 körül van. Szintén a további gyengülést nehezíti, hogy az EURHUF RSI-je erős forint-túladottságot jelez:

A nap folyamán jelentősebb gazdasági adat nem várható, a hazai munkaerőpiaci számok, illetve az amerikai tartós fogyasztási cikk forgalom jellemzően érintetlenül hagyja a devizapiacokat.

Mivel az euró töretlenül gyengül tovább a dollárral szemben, ezért a forint-dollár kurzus 17 éve nem látott szintről indul: egy dollárért 307 forintot kérnek a piacon.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forint érme