Deviza

Belehúzott a dollár, új 18 éves mélypontnál a forint

Portfolio
Hétfőn sem tudott érdemben erősödni a forint az euróval szemben, továbbra is 335 körül jár az árfolyam, de mivel a dollár hétfőn új bő 2 éves csúcsra ugrott az euróval szemben, így a dollárral szemben új 18 éves mélypont közelébe bukott a magyar fizetőeszköz.

Belehúzott a dollár, új 18 éves mélypontnál a forint

A forint a reggeli kis erősödés után délutánra visszagyengült az euróval szemben 335-ig, miközben a dollár meglódult és 1,09 alá jutott az euróval szemben. Ez új bő 2 éves dollárcsúcsot jelent. A zöldhasú fokozódó ereje miatt a dollár/forint jegyzések 307,3-ig ugrottak, azaz fillérekre járunk attól, hogy újabb 18 éves forintmélypontról beszéljünk.

A forint 335,3-nál jár hétfő reggel az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a péntek esti árfolyammal. A magyar deviza a hétvége előtt újabb történelmi mélypontra esett, most 336,3-nál van a csúcs az euróárfolyamban. Egyelőre nem tudtunk onnan jelentősen eltávolodni, vagyis még mindig az fenyeget inkább, hogy egy kiújuló nemzetközi kockázatkerüléssel mélypontra eshet a forint. A dollár most 306,67-nél jár, míg az angol font most 376,9 forintba kerül.

A régióban sem látunk nagyon nagy elmozdulást ma reggelre, a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacokon eközben a török líra alig rezdült, a dél-afrikai rand pedig kissé gyengült.

A dollár kis erősödéssel kezdi a hetet az euróval szemben, az 1,093 körüli árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a péntekinél. Az utóbbi napokban az 1,10-es szinttel birkózott az amerikai fizetőeszköz, a jegybanki döntések után most kicsit lenyugodott a csapkodás a piacon, innen várja az újabb impulzusokat a dollár. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font szintén mérsékelt erősödést mutat.

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy