Deviza

Belehúzott a dollár, új 18 éves mélypontnál a forint

Portfolio
Hétfőn sem tudott érdemben erősödni a forint az euróval szemben, továbbra is 335 körül jár az árfolyam, de mivel a dollár hétfőn új bő 2 éves csúcsra ugrott az euróval szemben, így a dollárral szemben új 18 éves mélypont közelébe bukott a magyar fizetőeszköz.

Belehúzott a dollár, új 18 éves mélypontnál a forint

A forint a reggeli kis erősödés után délutánra visszagyengült az euróval szemben 335-ig, miközben a dollár meglódult és 1,09 alá jutott az euróval szemben. Ez új bő 2 éves dollárcsúcsot jelent. A zöldhasú fokozódó ereje miatt a dollár/forint jegyzések 307,3-ig ugrottak, azaz fillérekre járunk attól, hogy újabb 18 éves forintmélypontról beszéljünk.

A forint 335,3-nál jár hétfő reggel az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a péntek esti árfolyammal. A magyar deviza a hétvége előtt újabb történelmi mélypontra esett, most 336,3-nál van a csúcs az euróárfolyamban. Egyelőre nem tudtunk onnan jelentősen eltávolodni, vagyis még mindig az fenyeget inkább, hogy egy kiújuló nemzetközi kockázatkerüléssel mélypontra eshet a forint. A dollár most 306,67-nél jár, míg az angol font most 376,9 forintba kerül.

A régióban sem látunk nagyon nagy elmozdulást ma reggelre, a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacokon eközben a török líra alig rezdült, a dél-afrikai rand pedig kissé gyengült.

A dollár kis erősödéssel kezdi a hetet az euróval szemben, az 1,093 körüli árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a péntekinél. Az utóbbi napokban az 1,10-es szinttel birkózott az amerikai fizetőeszköz, a jegybanki döntések után most kicsit lenyugodott a csapkodás a piacon, innen várja az újabb impulzusokat a dollár. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font szintén mérsékelt erősödést mutat.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forinteuroarolyambankjegy