Előfizetői tartalom

Engedély nélküli pénzváltót fülelt le az MNB

Portfolio
Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti Hanifa Szolgáltató Kft.-nek, hogy engedély nélkül üzletszerű pénzváltási tevékenységet végezzen. A jegybank a társaságnál piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett. Bár korábban a Hanifának kiemelt közvetítői engedélye volt e tevékenységre, a gyanú szerint jogosultsága megszűnése után is – immár engedély nélkül – folytatja működését - olvasható az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű HanifaSzolgáltató Kft. (Hanifa) tevékenységének áttekintésére. A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a társaság végez-e üzletszerűen – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény (Hpt.) szerint jegybanki engedélyhez kötött – pénzváltási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés