forint190925
Deviza

Nem tud 332 alá menni a forint

Portfolio
Végre érezhető erősödést tudott produkálni szerdán a forint, 336 közeléből 334 alá süllyedt az euró jegyzése. Közben a dollár egyelőre kitart 1,10 alatt az euróval szemben, az angol font pedig tovább gyengül a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságok hatására.

Falba ütközött a forint

Az esti órákban már nem változott a forint euróval szembeni árfolyama érdemben. A jegyzések a 332,30-as szint körül stagnáltak, az amerikai tőzsdéken kibontakozó hangulat itt nem okozott látványos fordulatot.

Kitartott a forint lendülete

A forint a reggeli lendülete délután is kitartott. Délelőtt 10 után a forint elkezdett gyengülni egészen 333,7-es euró jegyzésig, de a délután végére a forint újabb erősödésnek indult és már 332,6-os szinten jegyezték az euróval szemben.

A forint a dollárral szemben is erősödött reggel, és az euróhoz hasonlóan 10 után elkezdett újra gyengülni. Ezt a gyengülést délutánra ledolgozta a reggeli szinthez, és délután 4 fele 303,6 forinton jegyezték a dollár árfolyamát.

Csütörtök reggel 333,85-nél járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a szerda esti árfolyammal. A tegnapi erősödéssel eltávolodtunk a forint mélypontjától, így most kicsit enyhült a nyomás a magyar devizán, nem fenyeget az, hogy rövidtávon ismét történelmi mélypontra esne a forint. A dollár most 304,75-nél jár, míg az angol font 374,7 forintba kerül.

A régiós versenytársak sem mutatnak egyelőre komoly elmozdulást, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon a török líra egyelőre minimális, 0,1 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot javított.

A dollár piacán láttunk egy kis fordulatot tegnap, gyengült az amerikai deviza az euróval szemben az utóbbi időszak erősödése után. A lélektanilag fontos 1,10-es szintet így sem vitte át a jegyzés, csütörtök reggel 1,095 körül járt, ami minimális dollárerősödést jelentett az estihez képest. A japán jen eközben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig minimális gyengüléssel kezdte a napot.

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy