Forint papírpénz és érme
Deviza

Megint megbotlott a forint - Eddig tartott ki a korrekció?

Portfolio
A múlt héten enyhült a nyomás a forinton, a korábbi mélypont közeléből érezhetően erősödni tudott. Hétfő reggel aztán megint inkább a gyengülés felé mozdult a magyar deviza.

Továbbra sem megy a forintnak

Hétfő délelőttre 333,3 környékére gyengült a forint az euróval szemben, ez már 0,2%-kal magasabb a pénteki árfolyamnál. A dollár most 303,8 körül jár, az angol font pedig 373,7 forintba kerül. 

A forint árfolyama is szóba kerül majd a Budapest Economic Forum konferencián október 16-án.

Hétfő reggel 332,6-nál járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti árfolyammal. Az elmúlt egy hétben érezhetően erősödött a forint, a 0,7%-os visszakapaszkodás után ma már nem a korábbi 336 feletti árfolyamcsúcs megdöntése fenyeget, hanem akár a 330-as lélektani szintet is célba veheti a forint. Különösen úgy, hogy holnap reggel jön a friss szeptemberi inflációs adat, a szakértők az áremelkedési dinamika további csökkenésére számítanak, ami akár még kényelmesebb helyzetbe hozhatja az MNB-t. A dollárral szemben most 302,9 körül jár a forint, míg az angol font 373,17 forintba kerül.

Egyelőre a régióban sincs igazán komoly mozgás, a lengyel zloty kismértékben gyengült az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással nyitott. A feltörekvő piacokon a török líra 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödést mutat.

Az euró továbbra sem tud visszakapaszkodni az 1,10-es lélektani határ fölé a dollárral szemben, a hétfő reggel 1,098 körüli árfolyam megegyezik a péntek estivel. A japán jen közben minimális erősödéssel kezdte a napot, míg az angol font 0,15 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy