forint190925
Deviza

334 fölé gyengült a forint

Portfolio
Hétfőn újra a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, az átmeneti visszakapaszkodás nem tartott sokáig. A reggel megjelent inflációs adat a monetáris politika mozgásterét növelte, de végül csak órákkal a statisztika közlése után indult felfelé az euró árfolyama.

Brexit: Nem lesz új brit javaslat!

Brit kormányforrás szerint London nem készít új javaslatot a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről, ha a jelenlegi brit javaslatokról nem sikerül egyezségre jutni. A Downing Street tájékoztatása szerint Angela Merkel német kancellár kedden telefonon közölte Boris Johnson brit miniszterelnökkel, hogy a mostani brit javaslatcsomag alapján "rendkívül valószínűtlennek" tartja a megállapodást.

Tovább a cikkhez

Esik a brit font

Jól mutatja a piac felkészületlenségét a hard Brexitre, hogy a brit font arra híre esik, miszerint a brit-EU tárgyalások közel állnak az összeomláshoz. Hogy eddig mit gondol a piac, az rejtély, hiszen több napja nyilvánvaló, hogy a Boris Johnson brit miniszterelnök által benyújtott alternatív javaslatot az unió működésképtelennek tartja. A mostani mozgás azt jelzi, hogy rendezetlen Brexit esetén lenne még tere a font gyengülésének.

Elgyengült a forint

334 fölé gyengült a forint az euróval szemben a déli órákra. A mozgás mögött nincs különösebb hír, a devizapiacon a Brexit körüli újabb rossz hírek bizonyulnak árfolyammozgató hatásúnak, de ez természetesen a font árfolyamát befolyásolja.

Így reagált a forint az adatra

A szeptemberi inflációs adat megjelenése után a forint még egy kicsit tovább gyengült, most 333,56-nál járunk az euróval szemben. 

A forint és a magyar gazdaság kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián.

Kedd reggel 333,45 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Tegnap érezhetően gyengült a magyar deviza, nagyjából egy egységgel került feljebb az euró jegyzése. A ma megjelenő inflációs adat a hét legfontosabb statisztikája lesz a forint szempontjából, hiszen az MNB kamatpolitikájára is hatással lehet. A dollár jelenleg 303,65-nél jár, míg az angol font 373,4 forintba kerül.

A régióban sincs egyelőre komoly mozgás kedd reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,2 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot javított.

A dollár közben az euróval szemben is gyengült kicsit, de továbbra is 1,10 alatt jár a jegyzés, a ma reggeli 1,0982 körüli árfolyam 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödéssel kezdett.

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy