forint190925
Deviza

334 fölé gyengült a forint

Portfolio
Hétfőn újra a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, az átmeneti visszakapaszkodás nem tartott sokáig. A reggel megjelent inflációs adat a monetáris politika mozgásterét növelte, de végül csak órákkal a statisztika közlése után indult felfelé az euró árfolyama.

Brexit: Nem lesz új brit javaslat!

Brit kormányforrás szerint London nem készít új javaslatot a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről, ha a jelenlegi brit javaslatokról nem sikerül egyezségre jutni. A Downing Street tájékoztatása szerint Angela Merkel német kancellár kedden telefonon közölte Boris Johnson brit miniszterelnökkel, hogy a mostani brit javaslatcsomag alapján "rendkívül valószínűtlennek" tartja a megállapodást.

Tovább a cikkhez

Esik a brit font

Jól mutatja a piac felkészületlenségét a hard Brexitre, hogy a brit font arra híre esik, miszerint a brit-EU tárgyalások közel állnak az összeomláshoz. Hogy eddig mit gondol a piac, az rejtély, hiszen több napja nyilvánvaló, hogy a Boris Johnson brit miniszterelnök által benyújtott alternatív javaslatot az unió működésképtelennek tartja. A mostani mozgás azt jelzi, hogy rendezetlen Brexit esetén lenne még tere a font gyengülésének.

Elgyengült a forint

334 fölé gyengült a forint az euróval szemben a déli órákra. A mozgás mögött nincs különösebb hír, a devizapiacon a Brexit körüli újabb rossz hírek bizonyulnak árfolyammozgató hatásúnak, de ez természetesen a font árfolyamát befolyásolja.

Így reagált a forint az adatra

A szeptemberi inflációs adat megjelenése után a forint még egy kicsit tovább gyengült, most 333,56-nál járunk az euróval szemben. 

A forint és a magyar gazdaság kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián.

Kedd reggel 333,45 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Tegnap érezhetően gyengült a magyar deviza, nagyjából egy egységgel került feljebb az euró jegyzése. A ma megjelenő inflációs adat a hét legfontosabb statisztikája lesz a forint szempontjából, hiszen az MNB kamatpolitikájára is hatással lehet. A dollár jelenleg 303,65-nél jár, míg az angol font 373,4 forintba kerül.

A régióban sincs egyelőre komoly mozgás kedd reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,2 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot javított.

A dollár közben az euróval szemben is gyengült kicsit, de továbbra is 1,10 alatt jár a jegyzés, a ma reggeli 1,0982 körüli árfolyam 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödéssel kezdett.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forinteuroarolyambankjegy