500 forint ötszázas bankjegy
Deviza

Megint a forintot pécézték ki a befektetők, lassan megszokjuk az életet 335 körül

Portfolio
A forint kilátásairól is szó lesz a Budapest Economic Forum konferencián a jövő héten.

Kedden megint alulteljesítő volt a forint, 335 közelében is járt az euró jegyzése, vagyis megint kézzelfogható közelségben volt a néhány hete látott történelmi forintmélypont. De miért mindig minket talál meg a piac?  Miért nem tud tartósabban visszaerősödni a forint?

Szerda reggel 333,9 körül járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt alacsonyabb a kedd esti árfolyamnál. Tegnap főleg a nap első felében láttuk a forint gyengülését, 334,7-ig emelkedett az árfolyam, majd onnan a nap második felében próbált visszaerősödni a magyar deviza. Estére pedig 334 alá tudott kapaszkodni a forint. A dollárral szemben most 304,7-nél járunk, míg az angol font 372 forintba kerül.

A forint kedden megint alulteljesítő volt a fontosabb versenytársakhoz, például a lengyel zlotyhoz képest, ami a friss inflációs adatoknak volt köszönhető – kommentálta szerda reggel a Commerzbank elemzője. A KSH tegnapi statisztikája szerint a fő inflációs mutató 2,8%-ra esett vissza, a maginfláció viszont 3,4 százalékra emelkedett. Tatha Ghose azt emelte ki elemzésében, hogy miközben az eurózónában nem tud emelkedni az infláció, a magyar áremelkedési ütemben már látszik a nyári forintgyengülés hatása, ez a kettősség jellemzi most a folyamatokat. És mivel az MNB nem akar szigorítani, ezért az infláció negatív spirálba lökheti a forintot, hiszen a magasabb infláció csökkenti a magyar reálkamatot, ami miatt tovább gyengülhet a forint. A Commerzbank elemzése szerint éppen ezért a következő hónapokban is fennmaradhat a forint gyengélkedése egészen addig, amíg a külső dezinflációs hatás nem kompenzálja a devizagyengülés begyűrűzését.

Ma reggel a régiós versenytársak sem mozdultak komolyabban, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett. A feltörekvő piacokon pedig a török líra egyelőre alig rezdül a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

A dollár erősödése már jó ideje megtorpant, ebben egyelőre ma reggel sincs változás. Most 1,0957-nél jár az euró-dollár jegyzés, ami megegyezik a tegnap estivel. Várhatóan a következő időszakban is a jegybankok határozzák majd meg az irányt, október végén néhány nap különbséggel dönt az EKB és a Fed is a kamatpolitikáról.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy