forint190925
Deviza

Erősödött a forint

Portfolio
Csütörtök délelőtt az erősödés felé mozdult a forint az euróval szemben, sikerült eltávolodni a 334-es szinttől, délután pedig tovább menetelt a hazai deviza.

Erősödött a forint

Délután tovább erősödött a forint a vezető devizákkal szemben, az euró/forint kurzus 332,3-as szinten is megfordult, míg a dollár/forint 301,65-nél jár.

Elindult az euró is

A forinttal párhuzamosan az euró is erősödik a dollárral szemben, már fél százalékos emelkedést látunk ma az árfolyamban, így 1,10 felett járunk. 

Kapaszkodik a forint

Délelőttre 333,5 környékére erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal marad el a szerda esti árfolyamtól. A dollár 302,6 körül jár, míg az angol font 370,5 forintba kerül. 

A forint kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián.

Csütörtök reggel 334,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszálnyi gyengülést jelentett szerda estéhez képest. Az utóbbi napokban megint egyértelműen a gyengülés felé mozdult a forint, egy hét alatt 0,6 százalékkal gyengült az euróval szemben, így kerültünk megint 335 közelébe. A dollár ma reggel 304,2-nél jár, míg az angol font 371,7 forintba kerül.

A régióban a lengyel zloty minimálisan mozdult el reggel, a cseh korona pedig 0,1 százalékkal erősödni tudott az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, egyelőre a Szíriából érkező háborús hírek sem mozgatták meg komolyabbak az árfolyamot, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékos erősödést mutat az amerikai devizával szemben.

Az euró-dollár árfolyamban nem látunk jelentős kilengéseket az utóbbi napokban, ma reggel az 1,10-es szint határán táncol a jegyzés, még egy hajszállal alatta van, de ez is 0,2 százalékos dollárgyengülést jelent tegnaphoz képest. A japán jen közben stagnálással nyitott reggel, az angol font pedig 0,2 százalékos erősödésben van a dollárral szemben.

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy