Deviza

Megint botladozik a forint - Csak álmodhatunk a 330-ról?

Portfolio
A hétfői erősödés után kedden megint lejtőre került a forint az euróval szemben, így ismét távolodunk a 330-as lélektani szinttől.

Kapaszkodik a dollár

A dollár viszont eközben erősödni kezdett, bár még mindig csak 0,1 százalékkal jár a hétfő esti árfolyam alatt az euró-dollár jegyzés. Azért érdemel ez mégis említést, mert megint egyre közelebb kerül az 1,10-es határhoz a jegyzés. 

Megbotlott a magyar deviza

Déleutánra a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, a 332,6 körüli árfolyam már 0,25%-kal magasabb a tegnapinál. A dollárral szemben 302,2-nél járunk, az angol font pedig 381,7 forintba kerül. 

Kedd reggel 331,5-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. A tegnapi újabb erősödéssel a magyar deviza mostanra eltávolodott a 336 feletti korábbi mélypontjától. A következő lépés az lehetne, ha 330 közelébe tudna visszaerősödni a magyar deviza, ehhez nem elsősorban itthonról kellenének pozitív hírek. A dollárral szemben most 300,76-nál járunk, míg az angol font 379,5 forintba kerül.

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,6 százalékkal erősödött a tegnap bejelentett amerikai gazdasági szankciók után a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékos javulást mutat.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk komoly kilengéseket az utóbbi napokban, az 1,10-es szintnél beragadt a jegyzés. Kedd reggel 1,1037-nél jár az árfolyam, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. Közben a japán jen minimális erősödést mutat, míg az angol font 0,6 százalékos erősödésben van.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint érme