100 forint mnb
Deviza

Ugrik a font és a forint a Brexit-megállapodás hírére

Portfolio
Reggel még gyengült a forint az euróval szemben, majd délelőtt rákapcsolt a magyar deviza miután a jelek szerint megszületett a Brexit-megállapodás.

Az eurót is veszik

Nem csak a forint és a font, de az euró is rákapcsolt, vagyis lassan tényleg hihetővé válik a befektetők számára is, hogy lehet megegyezés a kilépésről. Az euró majdnem fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, így 1,11 felett jár a jegyzés. 

Szárnyakat kapott a font is

Természetesen a Brexittel kapcsolatos hírek a fontra is pozitív hatással voltak, az angol deviza azonnal 0,8%-ot ugrott a dollárral szemben. 

Belevettek a forintba

Hirtelen 331,8-ig ugrott a forint az euróval szemben miután Jean-Claude Juncker bejelentette, hogy megszületett a Brexit-megállapodás. Ez mág 0,2%-os erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. 

Gyengült csütörtök reggelre a forint az euróval szemben, így ismét eltávolodtunk a 330-as lélektani szinttől. Közben ismét bizonytalan lett a Brexit-megállapodás sorsa, ami a font gyengülését hozta magával.

Csütörtök reggel 322,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a szerda esti árfolyamnál. A hét elején még a 330-as szintet közelítette a jegyzés, de a jelek szerint megint nem tudunk kézzelfogható közelségbe kerülni ehhez a lélektanilag fontos szinthez. A dollárral szemben 300,6-nél járunk, míg az angol font most 383,5 forintba kerül.

A régióban a lengyel zloty is 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnálással nyitott. A feltörekvő piacokon a török líra 0,15 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig alig mozdult reggel.

Az euró-dollár árfolyamban alig látunk elmozdulást, továbbra is 1,107 körül jár a jegyzés hasonlóan tegnap estéhez. A japán jen szintén stagnálással kezdett, az angol font viszont fél százalékkal gyengült a dollárral szemben, miután a befektetők ismét elbizonytalanodtak a Brexit-megállapodás parlamenti szavazásával kapcsolatban. Egyelőre úgy tűnik, hogy nehéz lesz többséget összehozni a deal mögé a szombati parlamenti ülésen.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forint érme