500 forint ötszázas bankjegy
Deviza

Belehúzott a forint, lassan a 330 az új célpont

Portfolio
A csütörtökön látott erősödését folytatja ma is a forint, ha a hétvégén összejön a Brexit-alku, akkor szeptember közepe óta először láthatunk 330 alatti euróárfolyamot. Egyelőre a nemzetközi devizapiacon is a szavazást várják, ami majd további irányt adhat a kereskedésnek.

Péntek reggel 330,85-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Az elmúlt napokban újra a Brexit mozgatta a piacot, miután kézzelfogható közelségbe került a megállapodás az utolsó pillanatban. Tegnap a forint is ezekre a kedvező várakozásokra erősödött, a befektetők most abban bíznak, hogy szombaton a brit parlament is jóváhagyhatja a megállapodást. A dollárral szemben most 297,6-nál járunk, míg az angol font 382,66 forintba kerül.

A régiós versenytársak is minimális elmozdulást mutatnak egyelőre, a lengyel zloty minimálisan erősödött, a cseh korona pedig kismértékben gyengült az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,7 százalékkal erősödött a dollárral szemben a szíriai tűzszünet hírére, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot javított.

Az euró-dollár árfolyam az elmúlt napokban visszakapaszkodott 1,11 fölé a Brexitről érkező kedvező hírek miatt, hiszen az európai feszültség enyhülése az eurót támogatta. Ma reggelre 0,1 százalékos korrekciót láttunk, de így is 1,1115 körül jár a jegyzés. Közben a Brexitről érkező hírekre fel-le rángatják az angol fontot, ma reggel épp 0,3 százalékos gyengülést látunk a dollárral szemben a tegnapi komolyabb erősödéssel.

A piacokon most minden szem Londonra szegeződik a holnapi szavazás előtt, ma is elsősorban a parlamenti erőviszonyokkal kapcsolatos hírek mozgathatják az árfolyamokat.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
forint érme